Πολιτισμός

“Θαλασσινά Παλάτια” στον Πειραιά… (photos)

“Θαλασσινά Παλάτια” στον Πειραιά… (photos)
Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η επίσημη παρουσίαση του δίσκου "Τα Θαλασσινά Παλάτια" που κυκλοφορεί από το Όγδοο με την υπογραφή του Γιώργου Νταλάρα και του Βαγγέλη Κορακάκη.

Μέσα σε μια ευχάριστη και νοσταλγική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Πειραιώτικο εστιατόριο Belle Amie, η επίσημη παρουσίαση του δίσκου “Τα Θαλασσινά Παλάτια” που κυκλοφορεί από το Όγδοο με την υπογραφή του Γιώργου Νταλάρα και του Βαγγέλη Κορακάκη.

Το καλό λαϊκό τραγούδι συνεχίζει τον δρόμο του και “Τα Θαλασσινά Παλάτια”, είναι ένας δίσκος καρδιάς που έχει άμεση σχέση με τον Πειραιά. Γι’ αυτό και η συνέχειά του θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 4 συναυλίες, στις 6, 7 & 13, 14 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας, για πρώτη φορά, συναντά τον συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Κορακάκη, σε ένα δίσκο με 13 μοναδικά λαϊκά τραγούδια ένα μέρος των οποίων παρουσίασαν στον κόσμο που βρέθηκε στο Belle Amie σε μια βραδιά συγκίνησης και νοσταλγίας.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Κορακάκης και οι μουσικοί τους σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Ογδόου έβαλαν μεράκι και ψυχή κι έφτιαξαν ένα δίσκο, με άριστα υλικά. Ο εκδότης του Όγδοου, Νίκος Αναγνωστάκης, ανοίγοντας τη βραδιά σημείωσε ότι ο Γιώργος Νταλάρας, μπορεί να θεωρηθεί «ένα κεφάλαιο για τη μουσική ιστορία μας. Πήρε τα καλύτερα τραγούδια του ρεμπέτικου πριν 40 χρόνια και δημιούργησε ένα σοκ. Μπήκε σε όλα τα σπίτια και τα έκανε γνωστά στους νέους. Θεωρώ την παρέμβασή του αυτή, ανάλογη με εκείνη του Μάνου Χατζιδάκι όταν απενοχοποίησε το ρεμπέτικο. Μετά από πολλά χρόνια με τον ίδιο δυναμισμό φτιάχνει έναν ισχυρό δεσμό με τον Βαγγέλη Κορακάκη και φτιάχνουν μαζί “τα Θαλασσινά παλάτια”. Η υπόσχεση που ο Γιώργος έδωσε στον Βαγγέλη εδώ και χρόνια, έγινε πραγματικότητα».

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έφερε στα “Θαλασσινά Παλάτια” τις μουσικές του. Μοναδικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, συνθέτης αλλά και στιχουργός τραγουδιών με βιωματικούς στίχους μίλησε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα… «Είναι μεγάλος ερμηνευτής, είπε και συμπλήρωσε ότι με τον δίσκο αυτό θέλει να υπογραμμίσει ότι το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ και θα παραμείνει ζωντανό».

Ο Γιώργος Νταλάρας, συγκινημένος, βαθύς γνώστης του λαϊκού τραγουδιού, με την ερμηνευτική του ευαισθησία, απογείωσε τα τραγούδια. Γι αυτό και το χειροκρότημα από όλους όσοι παρευρέθηκαν ήταν μεγάλο. Συμφώνησε με τον Βαγγέλη Κορακάκη για την δύναμη του καλού λαϊκού τραγουδιού σήμερα και πρόσθεσε «Εγώ τα έλεγα παλιά έξω από τα δόντια. Μου σπάσανε τα δόντια κι έμαθα να συγκρατιέμαι. Παρ’ όλο που η εποχή δεν είναι χαράς, εμείς νιώθουμε χαρούμενοι». Και απευθυνόμενος στον Κορακάκη ρώτησε «Εμείς πού την βρίσκουμε τη χαρά Βαγγέλη; Στα τραγούδια μας, στις κιθάρες μας, στις συναντήσεις μας. Είδα για πρώτη φορά το φως στον Πειραιά, έναν από τους τόπους που γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Κοκκινιώτης και καυχιέμαι. Το λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μαθαίνουν γι’ αυτό. Ανθρώπων έργα είναι τα ανάποδα, ανθρώπων έργα και τα καλά. Εμείς είμαστε εδώ για τα δεύτερα».

Με τραγούδια λοιπόν από “τα Θαλασσινά Παλάτια” και πολλές εκπλήξεις ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης ενίσχυσαν την άποψη του επιμελητή του Όγδοου, Ηλία Μπενέτου ότι «αυτοί οι δυο είναι απίστευτοι. Χθες βράδυ σε ένα στουντιάκι στη Βουλιαγμένης, έκαναν πρόβα. Ήμασταν εκεί και νιώσαμε ότι αυτά τα παιδιά κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο. Αυτό που θα γίνει απόψε δεν έχει ξαναγίνει…». Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πολλούς παρευρισκόμενους ανέβηκε στη σκηνή και όλοι μαζί τραγούδησαν δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα γλυκιά που οδήγησε τον Γιώργο Νταλάρα σε προσωπικές εξομολογήσεις: Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω με τον Λουκά –τον πατέρα του– μου το καλύπτετε απόψε εσείς. Ένα οικογενειακό κομμάτι..».

Η συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη, βεβαιώνει ότι το καλό λαϊκό τραγούδι υπάρχει και συγκινεί. Στα Θαλασσινά Παλάτια, συμμετέχει ο Βασίλης Κορακάκης, με τέσσερα τραγούδια. Νέος τραγουδιστής, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γιος του Βαγγέλη, ο Βασίλης Κορακάκης, συνεχίζει με σεμνότητα την οικογενειακή μουσική παράδοση.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo Μusic Group.Βαγγέλης Κορακάκης, Γιώργος Νταλάρας – Θαλασσινά Παλάτια

1. Χαράζει στην στράτα μου | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας2. Από τα χέρια σου τρελή | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας3. Καρδιά Θλιμμένη | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας4. Δεν προσκύνησα τη γη μου | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας5. Ίσως να φταίω | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης6. Ήλιε που δε ξημέρωσες | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας7. Τα παιδιά της ερημιάς | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας8. Σιγά σιγά στα χέρια σου | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας9. Χλωμό αστέρι της αυγής | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης10. Θαλασσινά Παλάτια | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας11. Οι μαχαιριές | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας12. Τώρα που γύρισες | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης13. Δως μου φαρμάκι | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης

Ακούστε τον δίσκο “Θαλασσινά Παλάτια” στο Youtube

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments