Κόσμος

Ο Τραμπ στηρίζει τη Λεπέν

Ο Τραμπ στηρίζει τη Λεπέν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η δήλωση του προέδρου της Αμερικής και οι εκτιμήσεις της Washington Post.

Αν και ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει προτιμήσεις σε ό,τι αφορά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά εξέφρασε την υποστήριξή του στην Μαρίν Λεπέν.

Ο Τραμπ είχε αποφύγει έως τώρα να πάρει θέση απευθείας για τους υποψήφιους, εμμέσως πήρε θέση έπειτα από την επίθεση στο Παρίσι, την Πέμπτη. «Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανεχθεί για πολύ αυτό. Θα έχει σημαντικές συνέπειες στις προεδρικές εκλογές», έγραψε στο Twitter.

Δεν σταμάτησε εκεί. Σε συνέντευξη στο Associated Press, σχολίασε ότι η επίθεση θα βοηθήσει την Μαρίν Λεπέν, καθώς είναι η υποψήφια που «είναι ισχυρότερη σε ό,τι αφορά τα σύνορα και ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία». 

Η Washington Post σημειώνει ότι η σχέση μεταξύ Λεπέν και Τραμπ είναι μονόπλευρη, καθώς η Γαλλίδα έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει συσχετισμούς με τον Αμερικανό, αλλά αυτός αδιαφόρησε. Τελευταία, συμπληρώνει η αμερικανική εφημερίδα, φαίνεται πως και από την πλευρά της Λεπέν έχει «παγώσει» αυτή η σχέση.

Πάντως, στο παρελθόν- το περασμένο καλοκαίρι- η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ αν ήταν Αμερικανίδα, ενώ έσπευσε να τον συγχαρεί πρώτη έπειτα από τη νίκη τους στις εκλογές. Μάλιστα, αργότερα, δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ μπορεί να σημαίνει ότι και η ίδια έχει περισσότερες ελπίδες για την προεδρία της Γαλλίας.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.