Ελλάδα

Ξενοδοχεία άνοιγμα: Επαναλειτουργούν τα καταλύματα στις 8 Ιουνίου

Ξενοδοχεία άνοιγμα: Επαναλειτουργούν τα καταλύματα στις 8 Ιουνίου
Ξενοδοχεία άνοιγμα: Εντός ημερών αναμένεται σύσκεψη για τη λήψη τoυ συνολικού πακέτου αποφάσεων σχετικά με τον τουριστικό κλάδο και την εστίαση.

Ξενοδοχεία άνοιγμα: Στον πυρετό των διαβουλεύσεων βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν οι σχετικές ανακοινώσεις, που θα περιστρέφονται γύρω από 4 βασικούς άξονες: τα υγειονομικά πρωτόκολλα τις μεταφορές τις εργασιακές σχέσεις  και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι από τις 8 Ιουνίου θα ανοίξουν και πάλι τουριστικά καταλύματα και εποχικά ξενοδοχεία, ενώ σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, παρά τις  πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία και την αγορά να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:  «Ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό». Eνώ πρόσθεσε ο κ. Πέτσας: Η διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου δεν ήταν αυτονόητη. Η Ελλάδα έθεσε πρώτη το ζήτημα του τουρισμού στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο. Και σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξαμε στο σημερινό πλαίσιο που σέβεται μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων».

Δε θα είναι ένα καλοκαίρι όπως τα προηγούμενα αλλά ελπίζουμε να είναι το τελευταίο που θα ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες».

Aυτό επεσήμαναν χθές οι επιτελείς της Ε.Ε. από τις Βρυξέλλες, όπου δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα ανοίξει ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. Παράλληλα οι φυσικές αποστάσεις πρέπει να διασφαλίζονται κατά τους ελέγχους ασφαλείας και την παράδοση και παραλαβή αποσκευών, ενώ θα πρέπει να προβλεφθούν διάδρομοι για να διαχωρίζουν την ροή των επιβατών στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους σταθμούς λεωφορείων, τις αποβάθρες πλοίων και τους σταθμούς δημοσίων αστικών μέσων μεταφοράς.

Άρση περιορισμών με συμφωνίες κρατών – Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments