Γεύση

Φύκια: Η τροφή του μέλλοντος

Φύκια: Η τροφή του μέλλοντος
Τα φύκια στην καθημερινή διατροφή των ανθρώπων από το Βitterbooze.com.

H ομάδα του Βitterbooze.com μιλάει μέσα από το www.pagenews.gr για τον διατροφικό θησαυρό της θάλασσας.

Τα φύκια έχουν χαρακτηριστεί η τροφή του μέλλοντος που θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να τραφεί ο αυξανόμενος πληθυσμός του πλανήτη μας. Είτε εξαιτίας των ωφελημάτων του στην υγεία είτε λόγω του παράγοντα της βιωσιμότητάς τους, η δημοτικότητα των φυκιών είναι ανοδική σε όλο τον κόσμο. Αυτό το «λαχανικό της θάλασσας» βρίσκει σταθερά το δρόμο του σε ολοένα και περισσότερες κουζίνες.

Μαθαίνοντας τα φύκια στη γαστρονομία

Σε ορισμένες κουλτούρες τα φύκια είναι ενσωματωμένα στην καθημερινή διατροφή των ανθρώπων. Πολλοί είναι εκείνοι, ωστόσο, που θα σε κοιτάξουν παράξενα αν τους πεις για μια μπεσαμέλ με δαύτα. Ο Αντόνιο Μουίνιος, ιδρυτής της εταιρείας εμπορίας φυκιών Πόρτο Μουίνιος με έδρα τη Γαλικία της Ισπανίας, μας μιλάει για τις εμπειρίες του.

Ο Αντόνιο ξεκίνησε την εταιρεία του εμπορίας φυκιών για τη γαστρονομία πριν από 16 χρόνια και έχει βιώσει από κοντά την εξέλιξη στη ζήτηση των φυκιών. Στην ισπανική αγορά, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να εισάγει και να εξοικειώσει τον κόσμο με αυτό το θαλάσσιο λαχανικό. Όπως εξηγεί:

“Οι άνθρωποι το βρίσκουν περίεργο όταν τους λέω να προσθέσουν φύκια σε μία σαλάτα, όταν όμως το δοκιμάσουν τους αρέσει πραγματικά.”

Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν έτρωγαν φύκια ήταν απλώς επειδή δεν το είχαν σκεφτεί και δεν ήξεραν πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να μάθεις τον κόσμο πώς να χρησιμοποιεί τα φύκια.

Η Πόρτο Μουίνιος προσκαλεί παρουσιαστές, σεφ και δημοσιογράφους να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πώς μοιάζει ένα δάσος από φύκια. Διαθέτει επίσης μία κουζίνα – αίθουσα διδασκαλίας στην οποία σεφ από εστιατόρια της περιοχής πηγαίνουν για να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα με φύκια. Το Foodpairing πήγε και αυτό να ανακαλύψει τα υποθαλάσσια δάση της Πόρτο Μουίνιος για να κατανοήσει καλύτερα αυτά τα θαλάσσια όντα!

Τα σχήματα των φυκιών είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους: φύλλα, λωρίδες, κύλινδροι, νήματα και θάμνοι. Και ενώ τα πιο απλά φύκια αποτελούνται από ένα μόνο κύτταρο, τα πιο πολύπλοκα συνίστανται από πολλά κύτταρα και η δομή του σώματός τους μας θυμίζει λαχανικά της γης.

Μετά τη βουτιά μας στα νερά της Γαλικίας, φέραμε διαφορετικά είδη στο εργαστήριο για αρωματική ανάλυση και προσθέσαμε κάποια από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αγριόχορτα στη βάση δεδομένων του foodpairing.com. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις γευστικές πτυχές του κάθε είδους και να κάνετε καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς.

Πηγή: Βitterbooze.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments