Ελλάδα

Εκτροχιασμός τρένου: Αυτοί είναι οι νεκροί της τραγωδίας (pics)

Εκτροχιασμός τρένου: Αυτοί είναι οι νεκροί της τραγωδίας (pics)
Τραγωδία στο Άδενδρο: Πένθος για τους δύο εργαζόμενους του ΟΣΕ.

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου όταν για άγνωστη αιτία αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Αδένδρου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσά τους και ο 46χρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος ο οποίος έχασε τη ζωή του από τη σφοδρή σύγκρουση. 

«Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την οικογένεια της έλξης καθώς από χθες το βράδυ δεν βρίσκεται κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος που έχασε την ζωή του στο καθήκον…Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!»’. Με αυτό τον τρόπο οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους που μόλις στα 46 του χρόνια έχασε την ζωή του με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Την ζωή του έχασε και ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδης Καλαμπαλίκης.

Συντετριμμένος από το τραγικό δυστύχημα φίλος και συνάδελφος του προϊστάμενου της αμαξοστοιχίας αποχαιρετά τον άτυχο Αριστείδη Καλαμπαλίκη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook αναρτώντας μία φωτογραφία του και γράφοντας το παρακάτω μήνυμα: «Ένας φίλος και Συναδέλφος έφυγε πριν από λίγο..Ο Αριστείδης Καλαμπαλίκης.  Προϊστάμενος Αμαξ/χιων, θύμα του χθεσινού τραγικού Συμβάντος στο Άδενδρον Δυστυχώς υπέκυψε στα πολυτραύματα του..Καλό σου ταξίδι Άρη…Αιώνια σας ή μνήμη».

Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 70 άτομα και 5 προσωπικό και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Έρευνες στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία:

Κλιμάκιο της ΤΡAIΝΟΣΕ βρίσκεται από τα ξημερώματα στο σημείο της τραγωδίας, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει κυριολεκτικά εμβολίσει το κτήριο διαθέτει πετρελαιοκινητήρα και έτσι για λόγος ασφαλείας βρίσκεται σε επιφυλακή το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Ως το μεσημέρι θα έχουμε στοιχεία από τις επί τόπου έρευνες», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. 

Ο κ. Πετράκης σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη αυτοψία για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας. 

«Έτσι λειτουργούν τα δρομολόγια εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί αυτή η γραμμή και δεν έχει συμβεί το παραμικρό», συμπλήρωσε αλλά ανέφερε ότι γίνονταν έργα τα οποία έπρεπε να τελειώσουν εντός του έτους.

Αναφερόμενος στην επιτρεπόμενη ταχύτητα των 60 χλμ. την ώρα, υπογράμμισε ότι «είναι θέμα που ερευνούν οι ειδικοί».

Το σημείο του δυστυχήματος

(Άμορφη μάζα σιδερικών η εικόνα μετά το δυστύχημα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments