Ελλάδα

Παραλύει η χώρα λόγω νέων μέτρων: Δεμένα τα πλοία, χειρόφρενο τα λεωφορεία

Παραλύει η χώρα λόγω νέων μέτρων: Δεμένα τα πλοία, χειρόφρενο τα λεωφορεία
Τα νέα μέτρα φέρνουν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις ταλαιπωρία. Χωρίς λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη, 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σε επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, προχωρούν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβαν στο έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο.

Εργαζόμενοι περιφρουρούν από τις 4 το πρωί τα αμαξοστάσια, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση τους, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα παραστούν στη συνάντηση – σύσκεψη που έχει συγκαλέσει την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά όπως διευκρίνισε «η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης προανήγγειλε ότι η διοίκηση του Οργανισμού θα απαντήσει στην επίσχεση των εργαζομένων με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. «Εμείς θα κινηθούμε νομικά και θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα» είπε, προσθέτοντας: «Οι εργαζόμενοι έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον όλοι έχουμε κληθεί σε συνάντηση, την Τρίτη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών».

Χωρίς πλοία Τρίτη και Τετάρτη η χώρα

Με σύνθημα «Πάρτε πίσω τα μέτρα» ξεκινούν από αύριο προειδοποιητική απεργία οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Εξήγγειλαν 48ωρη απεργία από 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, «οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους λοιπούς εργαζομένους της χώρας βροντοφωνάζοντας ‘πάρτε πίσω τα νέα μέτρα’ και διατρανώνουν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».

«Στη διάρκεια των επτά μνημονιακών χρόνων, οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένιωσαν στο πετσί τους, όσο κανένας άλλος, τις συνέπειες των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων που οδήγησαν στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών» καταλήγει η ομοσπονδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments