Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να δοθεί λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να δοθεί λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών
Καλεί εργαζόμενους και κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν το πρόβλημα.

Να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας ζητά από τους εργαζόμενους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί, ως ένδειξη κοινωνικής ευθύνης, τους εργαζόμενους να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει, εν αναμονή και της καταβολής δεδουλευμένων προς αυτούς μέσω της επιδίκασης στον Οργανισμό ποσού περίπου 5 εκατ. ευρώ, δια της διαδικασίας της διαιτησίας, αλλά και ενόψει της αυριανής συνάντησης που έχει συγκαλέσει το υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα με τη Διοίκηση και με το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Η Δημοτική Αρχή καλεί επίσης την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, και του ΟΑΣΘ συγκεκριμένα, δεδομένου του σχεδίου νόμου που έχει κατατεθεί ήδη από την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εξάλλου, καλεί όσους Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ή να μοιραστούν το ΙΧ τους με άλλους συμπολίτες, ενώ ζητά από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, σε μια έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, να προσφέρουν ειδικές μειωμένες τιμές για όσο διαρκέσει η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Η πόλη δεν μπορεί να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία, χωρίς λεωφορεία, ούτε για μια ώρα, πόσω μάλλον επ’ αόριστον. Η ασφυκτική κατάσταση που προκλήθηκε την προηγούμενη φορά, όταν η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ διήρκεσε 12 ημέρες, δεν πρέπει και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ και των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης πρέπει να λυθεί άμεσα» καταλήγει η δημοτική αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments