Οικονομία

Coca cola 3E: Όταν η Ελλάδα έμαθε να πίνει coca cola

Coca cola 3E: Όταν η Ελλάδα έμαθε να πίνει coca cola
Coca cola 3E: Η Coca‑Cola Τρία Έψιλον μετρά ήδη σχεδόν μισό αιώνα στην Ελλάδα.

Η Coca‑Cola Τρία Έψιλον μετρά ήδη σχεδόν μισό αιώνα στην Ελλάδα. Το όνομά της συνδυάζει την ιστορία της Coca‑Cola, του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο, και μιας ελληνικής βιομηχανίας που εδώ και 51 χρόνια επενδύει σταθερά στη χώρα. Στην Ελλάδα, το Γενικό Χημείο του Κράτους έδωσε το πράσινο φως για την κυκλοφορία της coca cola στις 11 Φεβρουαρίου του 1964, αλλά χρειάστηκαν πέντε χρόνια μέχρι να κάνει την εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων, στις 10 Αυγούστου του 1969. Τότε εμφιαλώθηκε το πρώτο μπουκάλι στην Ελλάδα και η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. ξεκινά τη λειτουργία της.

Στη δεκαετία του 1980 η Fanta και η Sprite κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά και αρχίζουν να παράγονται στην Ελλάδα, στις μονάδες παραγωγής. Το 1981, η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως και η άδεια παραγωγής των προϊόντων της The Coca‑Cola Company ανήκουν πλέον στον Όμιλο Λεβέντη. Δυο χρόνια αργότερα, γεννιέται o πρώτος συσκευασμένος 100% φυσικός χυμός στην Ελλάδα. Το 1986 η οικογένεια των αναψυκτικών μεγαλώνει και υποδέχεται την Coca‑Cola light που ξεκινά να παράγεται στην Ελλάδα, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Το 1989 λανσάρεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που εμφιαλώνεται στη νέα μονάδα του ομίλου στο Αίγιο. Το 1991 είναι μια σημαδιακή χρονιά μιας και η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως μπαίνει στο Χ.Α.Α. Δυο χρόνια μετά οι αγαπημένοι χυμοί των νέων Amita Motion και Frulite παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά. Άλλη μια σημαντική χρονιά είναι το 2000 όπου η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. εξαγοράζει την Coca‑Cola Beverages Ltd και δημιουργεί την Coca‑Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.

Χρονιά ορόσημο το 2002. Μια παγκόσμια καινοτομία ξεκινά από την Ελλάδα! Λανσάρεται η Sprite Zero η οποία πλέον έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες! Είναι η πρώτη φορά που ένα παγκόσμιο σήμα της Coca‑Cola ξεκινά από την Ελλάδα! Το 2003 η εταιρία ΤΣΑΚΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. εξαγοράζεται από εταιρίες του ομίλου CCH και η εταιρία μας ξεκινά δυναμικά με τη διανομή στο χώρο των snacks.

Χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και η coca cola 3E πρωταγωνιστεί με 3 προϊόντα. Την Coca‑Cola ως επίσημο χορηγό, την Amita Motion ως επίσημο χυμό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ ως επίσημο εμφιαλωμένο νερό. Η επέκταση συνεχίζεται το 2006 όταν εγκαινιάζεται η νέα υπερσύγχρονη μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την ίδια χρονιά έρχεται κυρίως για τους νέους, η πρώτη Ημέρα Θετικής Ενέργειας από την Amita Motion. Ένα χρόνο αργότερα οι Έλληνες μαθαίνουν να απολαμβάνβουν και την Coca‑Cola Ζero.

Το 2011 η Coca‑Cola κλείνει 125 χρόνια και το γιορτάζει σε όλο τον κόσμο. Το 2012 τo Schweppes σύμβολο αυθεντικότητας και δροσιάς από το 1783, έρχεται στην Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα, το χαρτοφυλάκιό του ομίλου ενισχύεται με premium αλκοολούχα ποτά! Ξεκινά η συνεργασία με τους οίκους Edrington, Brown-Forman και Ισίδωρος Αρβανίτης για τη διανομή των premium αλκοολούχων ποτών τους. Παράλληλα, ο Όμιλος Coca‑Cola HBC εισάγεται στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE). Από το 2014 μέχρι και το 2016 ο Όμιλος Coca‑Cola HBC καταλαμβάνει για τρεις συνεχόμενες χρονιές την κορυφαία θέση στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI).

Το 2016 τo Σχηματάρι Mega-Plant, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών εγκαινιάζει τη νέα εποχή, ανάπτυξης με μία επένδυση ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια χρονιά παρουσιάζεται ο νέος, καινοτόμος χυμός ψυγείου, Amita Πρωινό. Με 6 φρούτα, φυτικές ίνες από σιτάρι ολικής αλέσεως, μέλι και βιταμίνες C, D, A & E. Ενώ ξεκινά και η συνεργασία με την Gruppo Campari για τη διανομή των προϊόντων Campari, Aperol, Bankes και Cinzano.

Το 2017 έρχεται το 5ο μέλος της Coca‑Cola στην Ελλάδα! Η Coca‑Cola Χωρίς Θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια. Παράγεται για πρώτη φορά στο Σχηματάρι και ξεκινά το παγκόσμιο ταξίδι της, από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι η δεύτερη φορά που η Coca‑Cola ξεκινάει ένα παγκόσμιο σήμα της από την Ελλάδα! Την ίδια χρονιά η Coca‑Cola Τρία Έψιλον και η Coca‑Cola δημιουργούν τo πιο ευρύ και ανοιχτό πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας, βοηθώντας χιλιάδες νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους στη χώρα μας.

Το 2018 οι οικογένειες προϊόντων Fuzetea και AdeZ διατίθενται και στην Ελλάδα. Nέες κατηγορίες, vέα προϊόντα που ικανοποιούν διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες! Το 2019 η Coca‑Cola Τρία Έψιλον καινοτομεί στον κλάδο καταναλωτικών αγαθών χρησιμοποιώντας Augmented Reality στη διαχείριση αποθήκης με τη λειτουργία Vision Picking. Για την πρωτοπορία αυτή επιλέχθηκε, ανάμεσα στις 28 χώρες του Ομίλου Coca‑Cola HBC, το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Διανομής στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments