Άποψη

Πρόστιμα

Πρόστιμα
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για την τροχαία που πρέπει να διευκολύνει τους οδηγούς και όχι να κόβει κλήσεις για αστείες παραβάσεις.

Πιστεύω πως όσοι έχουν παρακολουθήσει τον κύκλο αρθρογραφίας στο pagenews.gr θα έχουν αντιληφθεί την ευαισθησία μου σε θέματα οδικής ασφάλειας. Και την αντίθεσή μου στην ήπια αντιμετώπιση όσων προκαλούν τροχαία δυστυχήματα, πιωμένοι και με εγκατάλειψη του ή των θυμάτων. Ποτό και ταχύτητα δεν είναι δυνατόν να πέφτουν στα μαλακά, ακόμη και όταν δεν υπάρχει συμβάν. Πόσο μάλλον όταν κάποιος συνάνθρωπός μας δε θα γυρίσει ποτέ στο σπίτι του. Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες τα σχέδια για την αστυνόμευση των λωρίδων κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αστυνόμευση που μπορεί να συμπυκνωθεί στην… επιβολή προστίμων.

Χωρίς να εξετάζονται οι κυκλοφοριακές συνθήκες. Χωρίς καν να εξετάζεται αν ο οδηγός υποχρεώθηκε να μπει στη λωρίδα για να αφήσει έναν επιβάτη ή για να στρίψει στο επόμενο στενό. Μάλιστα θα μπουν και κάμερες. Νέο έξοδο προσθέτω σε αυτό το σημείο. Και θυμίζω πως την προηγούμενη φορά που είχαν χρησιμοποιηθεί είχαν οδηγήσει σε απίστευτες αδικίες. Έμπαινες δεξιά για να στρίψεις, σε έπιανε η κάμερα και σου έστελνε τη τροχαία την κλήση. «Μα έστριψα στο επόμενο στενό» έλεγες εσύ. «Ναι αλλά μπήκες στη λωρίδα νωρίς» σου απαντούσαν. Στα αλήθεια, ποιος θα το κρίνει αυτό στις κυκλοφοριακές συνθήκες της πρωτεύουσας;

Πιστεύω ότι η τροχαία δεν είναι για να κόβει κλήσεις. Είναι για να αστυνομεύει τους δρόμους με δύο προτεραιότητες. Να σταματά και να βγάζει από την κυκλοφορία όσους παρανομούν και να διευκολύνει όλους τους υπόλοιπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν η μεσαία και η αριστερή λωρίδα θα πήζουν και η δεξιά θα είναι άδεια να μην μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει. Είναι άδικο για τους οδηγούς που πληρώνουν ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας και ακριβά καύσιμα. Είναι άδικο για τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους για να πληρώσουν τους φόρους τους, και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κάθε μέρα διαβάζουμε και ακούμε για πολύωρη ταλαιπωρία στον Κηφισό.

Δεν βγήκε κάποιος από την τροχαία να παρουσιάσει επιτέλους ένα σχέδιο για να τελειώσει αυτή η απίστευτη κατάσταση, η οποία κοστίζει πανάκριβα σε χρόνο και ψυχική οδύνη στους οδηγούς. Μονάχα εύκολες και ανέξοδες θεωρίες. Να αυξήσουμε δήθεν την ταχύτητα των ΜΜΕ για να μειωθεί η χρήση του ΙΧ. Η απόλυτη μπαρούφα. Το ΙΧ απλά κάνει συνδυασμούς στους οποίους τα ΜΜΕ δε μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Ποιος δε θα ήθελε να φθάνει στη δουλειά του χωρίς άγχος και κόστος;

ΙΧ και ΜΜΕ πρέπει να συνυπάρξουν γιατί καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Και η δουλειά της τροχαίας είναι να κάνει ότι περνά από το χέρι να για να διευκολύνει. Όχι να κόβει πρόστιμα για αστείες παραβάσεις. Ενώ όταν βρέχει και χαλάνε τα φανάρια, ή στην περίπτωση του καλοκαιρινού σεισμού είναι εξαφανισμένη από τους δρόμους της Αθήνας. Καθαρές κουβέντες, καθαρές εξηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments