Πολιτική

Γιάννης Μπαλάφας: Ακροδεξιοί και φασίστες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπαλάφας: Ακροδεξιοί και φασίστες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
Ακροδεξιοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκη, υποστήριξε μεταξύ άλλων για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας για το επικείμενο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό που διοργανώνεται στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι δεν θα πάει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στοιχεία ακροδεξιά, στοιχεία φασιστικά, στοιχεία γραφικά αν θέλετε, που τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη μπόρεσαν να δώσουν τον τόνο και αυτό είναι γεγονός. Υπήρξε ένας ομιλητής ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος είπε αυτά που είπε», ανέφερε ο Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Όταν ρωτήθηκε αν θα παραστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία απάντησε «Όχι βέβαια! Γιατί δεν συμφωνούμε με το κλίμα που εκπέμπεται από αυτά τα πράγματα. Η Αριστερα την οποία στηρίζω τον πατριωτισμό της τον έχει δείξει στις δύσκολες στιγμές. 

Από την αντίσταση στους Γερμανούς, από την χούντα. Στην Αριστερά τη δική μας δεν είναι κανείς σε θέση να της κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Ούτε κάνουμε σε κανέναν μαθήματα πατριωτισμού, ούτε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού».

«Δεν θα προκαλέσει εκλογές το Σκοπιανό. Όχι βέβαια. Διότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή αν έρθει το θέμα της ονομασίας. Συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν δυσκολεύει την διαπραγμάτευση το γεγονός ότι διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος», εκτίμησε ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός τέλος ανέφερε ότι «δεν θα είναι ήττα για την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία. Όταν κάνεις μια προσπάθεια παίρνεις ένα ρίσκο καλά υπολογισμένο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments