Τεχνολογία

Uber: Ανακοίνωσε την απόλυση του επικεφαλής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων

Uber: Ανακοίνωσε την απόλυση του επικεφαλής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων
Παρελθόν αποτελεί από την Τρίτη ο Άντονι Λεβαντόφσκι, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε εντολή δικαστηρίου να παραδώσει έγγραφα που βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Uber και της Waymo (θυγατρική της Alphabet).

Σύμφωνα με το Reuters, η Uber ήλπιζε πως ο Λεβαντόφσκι, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων στη Σίλικον Βάλεϊ, θα τη βοηθούσε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον χώρο απέναντι σε ανταγωνιστές όπως η Waymo, στην κούρσα για τη σχετική τεχνολογία. Αντ’αυτού, η πρόσληψή του οδήγησε σε δικαστική αντιπαράθεση. Η εταιρεία τον είχε πρώτα αντικαταστήσει στη θέση του επικεφαλής του τμήματος πριν αποφασίσει να τον απολύσει.

Ο Λεβαντόφσκι είχε προηγουμένως εργαστεί για τη Waymo, που έχει ως αντικείμενο ακριβώς τον τομέα της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων. Η εταιρεία υποστηρίζει πως αποχωρώντας έκλεψε μυστικά της, κατεβάζοντας 14.000 έγγραφα πριν φύγει. Αν και δεν είναι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, οι πράξεις του βρίσκονται στην καρδιά της κόντρας αυτής. Παρά τη δικαστική εντολή να παραδώσει τα έγγραφα, ο ίδιος είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί, επικαλούμενος το δικαίωμά του να μην δώσει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον εαυτό του.

Η Waymo ισχυρίζεται πως τα μυστικά της χρησιμοποιήθηκαν από την Uber στην τεχνολογία Lidar της, που επιτρέπει σε αυτόνομα οχήματα να «βλέπουν» τον δρόμο- κάτι που η Uber αρνείται ότι ισχύει.

Ο Λεβαντόφσκι ήταν ένα από τα στελέχη του προγράμματος αυτόνομων οχημάτων της Google που έφυγαν και ίδρυσαν την startup αυτόνομων φορτηγών Otto το 2016. Την Otto εξαγόρασε η Uber αντί 680 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2016, και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε τα ηνία του σχετικού προγράμματός της, λαμβάνοντας 250 εκατ. σε μετοχές στο πλαίσιο της συμφωνίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για την υπόθεση. Παραβάσεις το ομοσπονδιακού νόμου περί εμπορικών μυστικών μπορούν να επιφέρουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 10 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments