Διεθνή

Κατάρ αεροδρόμιο: Προκαταρκτική έρευνα για το εγκαταλελειμμένο νεογέννητο

Κατάρ αεροδρόμιο: Προκαταρκτική έρευνα για το εγκαταλελειμμένο νεογέννητο
Κατάρ αεροδρόμιο: Αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο που συμβαίνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, το οποίο έχει εξυπηρετήσει δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες χωρίς προβλήματα στο παρελθόν.

Η προκαταρκτική έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας ενός νεογέννητου μωρού που βρέθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ (Hamad International Airport – HIA) και οι επακόλουθες διαδικασίες που έλαβαν οι αρχές του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ορισμένων γυναικών επιβατών, αποκάλυψαν ότι οι τυπικές διαδικασίες παραβιάστηκαν. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις παραβιάσεις και παράνομες ενέργειες παραπέμφθηκαν ήδη στην Εισαγγελία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Εξοχότητας του Σεΐχη Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών, εξειδικευμένες ομάδες εξετάζουν και εντοπίζουν τυχόν πιθανά κενά στις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβιάσεις ενώ σκοπός είναι διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Η Εξοχότητά του, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εσωτερικών, εξέφρασαν την ειλικρινή συγγνώμη της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ για αυτό που πέρασαν μερικές γυναίκες που ταξίδευαν, ως αποτέλεσμα των μέτρων. Αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο που συμβαίνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, το οποίο έχει εξυπηρετήσει δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες χωρίς προβλήματα στο παρελθόν, όπως αυτό. Αυτό που συνέβη είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τον πολιτισμό και τις αξίες του Κατάρ το οποίο είναι πλήρως δεσμευμένο για την ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών που φθάνουν ή διέρχονται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου.

Το χρονικό του περιστατικού στο αεροδρόμιο Χαμάντ της Ντόχα

Δεκατρείς Αυστραλές συγκαταλέγονται στις γυναίκες εκείνες, από διάφορες χώρες, που επέβαιναν σε πτήση της κρατικής Qatar Airways και υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε γυναικολογική εξέταση μέσα σε ένα ασθενοφόρο μετά τον εντοπισμό του νεογέννητου σε τουαλέτα του αεροδρομίου Χαμάντ, σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Seven News. Όλες οι ενήλικες γυναίκες στην πτήση, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν για να υποβληθούν στην εξέταση, σύμφωνα με τη μαρτυρία δύο εξ αυτών στο δίκτυο ABC.

Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Μαρίζ Πέιν επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες επικοινώνησαν με την αυστραλιανή κυβέρνηση όταν σημειώθηκε το περιστατικό και συμπλήρωσε ότι η ίδια κατήγγειλε το συμβάν στον πρεσβευτή του Κατάρ. Η υπουργός είπε ότι το «παράδοξο περιστατικό» καταγγέλθηκε και στην Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία. «Πρόκειται για ένα υπερβολικά δυσάρεστο και ανησυχητικό συμβάν. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σε κανένα πλαίσιο. Έχουμε καταστήσει σαφείς τις απόψεις μας στις καταριανές αρχές», τόνισε η υπουργός.

Σε ανακοίνωσή της η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι το συζητά με τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορίου. Από την πλευρά του το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, το οποίο ανήκει στον Όμιλο των Καταριανών Αερογραμμών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το νεογέννητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις 2 Οκτωβρίου δεν έχει ταυτοποιηθεί και λαμβάνει ιατρική φροντίδα. Το αεροδρόμιο έχει απευθύνει έκκληση στη μητέρα του βρέφους να παρουσιαστεί και έχει καλέσει όποιον τυχόν διαθέτει πληροφορίες να τις καταθέσει στις αρχές.

Το αεροδρόμιο, πάντως, δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις ή τον αριθμό των γυναικών και τις πτήσεις όπου επέβαιναν ενώ σύμφωνα με την Πέιν, η Αυστραλία αναμένει αυτή την εβδομάδα μια έκθεση από τις καταριανές αρχές. Πάντως, οι εν λόγω γυναίκες έλαβαν ιατρική και ψυχολογική στήριξη κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ και ξεκίνησαν την υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο, όπως αυτή επιβάλλεται από τη χώρα, όπως δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments