Nέα της αγοράς

Aπολύσεις 2.350 εργαζομένων της σχεδιάζει η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s

Aπολύσεις 2.350 εργαζομένων της σχεδιάζει η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s

Πηγή Φωτογραφίας: Ted Shaffrey, Ted Shaffrey | Συντελεστές: AP,Οι περικοπές, που ανέρχονται σε περίπου 13% του εταιρικού προσωπικού της Macy's και στο 3,5% του προσωπικού της συνολικά, αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους, εξάλειψης των διαστρωματώσεων του management και αναπροσανατολισμού των δαπανών προς τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών των πελατών

Οι περικοπές, που ανέρχονται σε περίπου 13% του εταιρικού προσωπικού της Macy's και στο 3,5% του προσωπικού της συνολικά, αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους, εξάλειψης των διαστρωματώσεων του management

Aπολύσεις 2.350 εργαζομένων της σχεδιάζει η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s μαζί με «λουκέτο» σε πέντε καταστήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει τα κόστη, να ενσωματώσει περισσότερο την τεχνολογία και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού που χαρατηρίζει ως «ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος καταναλωτής και αγορά».

Οι περικοπές, που ανέρχονται σε περίπου 13% του εταιρικού προσωπικού της Macy’s και στο 3,5% του προσωπικού της συνολικά, αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους, εξάλειψης των διαστρωματώσεων του management και αναπροσανατολισμού των δαπανών προς τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών των πελατών. Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με υπόμνημα που εστάλη στους υπαλλήλους και το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε να αναπτύξουμε μια νέα στρατηγική για να καλύψουμε τις ανάγκες ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου καταναλωτή και αγοράς, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά 3,5% για να γίνουμε μια πιο βελτιωμένη εταιρεία», δήλωσε εκπρόσωπος της Macy’s σε δήλωση στο MarketWatch.

Ορισμένοι αναλυτές περίμεναν ότι οι επιχειρήσεις θα στραφούν ευρύτερα προς την τεχνολογία εν μέσω περικοπών κόστους φέτος για να προστατεύσουν τα περιθώρια κέρδους, καθώς αυτά μειώνονται από τα υψηλά που έφθασαν το 2021.

Για το σκοπό αυτό, οι έμποροι λιανικής έχουν στηριχθεί ιδιαίτερα στην τεχνολογία -μέσω διαδικτυακών αγορών και ψηφιακής διαφήμισης- και το κλείσιμο καταστημάτων καθώς ο πληθωρισμός της εποχής της πανδημίας έχει ανεβάσει τη ζήτηση των καταναλωτών για διακριτικά αγαθά.

Η Macy’s εξετάζει επίσης μια προσφορά εξαγοράς σχεδόν 6 δισ. δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών που θέλουν να κρατήσουν την εταιρεία λιανικής εκτός χρηματιστηρίου. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της εταιρείας Tony Spring ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Jeff Gennette ως διευθύνοντα σύμβουλο τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments