Αυτοδιοίκηση

“Κόκκινος” συναγερμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον καύσωνα

“Κόκκινος” συναγερμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον καύσωνα
Έκτακτα μέτρα για το τετραήμερο "καμίνι".

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται από χθες στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό. Το θερμόμετρο, σε περιοχές της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα, τη χθεσινή μέρα ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ Περιφέρεια και δήμοι προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα.

Στον δήμο της Λαμίας γίνεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων, από τη στιγμή που οι συμβασιούχοι σταμάτησαν χθες την απεργία τους. Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τον δήμο Λαμιέων οι χώροι που διαθέτουν κλιματιστικά θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα, αλλά και τα επόμενα 24ωρα ως καταφύγιο για όσους έχουν ανάγκη. Το ίδιο και το διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κέντρο της πόλης.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει κατά πολύ τους κινδύνους της πυρκαγιάς. Ήδη σε ετοιμότητα λίγων λεπτών είναι, από χθες το πρωί, το κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης που βρίσκεται με δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Λαμίας έτσι ώστε να παρέμβουν άμεσα σε οτιδήποτε προκύψει.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο «οι περισσότερο υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται στα νότια της Φθιώτιδας και στα όρια με την Βοιωτία». Όπως ο ίδιος σημειώνει «τα τελευταία 24άωρα πληθαίνουν οι περιπολίες, ιδιαίτερα για τις πυρκαγιές, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments