Οικονομία

Σεισμόπληκτοι: Ανακοινώνεται δίχτυ προστασίας για τους σεισμόπληκτους 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ

Σεισμόπληκτοι: Ανακοινώνεται δίχτυ προστασίας για τους σεισμόπληκτους 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ
Σεισμόπληκτοι: Στην Κρήτη θα μεταβεί τις προσεχείς ώρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει δίχτυ προστασίας 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ γαι σεισμόπληκτους.

Στην Κρήτη θα μεταβεί τις προσεχείς ώρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει δίχτυ προστασίας 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ για σεισμόπληκτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση. Η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, τονίζουν, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά επισημαίνουν ότι και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Σεισμός στην Κρήτη

Υπουργείο Οικονομικών: Πιστώθηκαν χρήματα σε 868 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής σε πυρόπληκτους

Νέες πληρωμές για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά καταβλήθηκαν χρήματα σε 868 δικαιούχους. Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 368 δικαιούχων, ποσό 1.985.894,77 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 224 δικαιούχων, ποσό 657.876,84 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 520 δικαιούχων, ποσό 1.505.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 4.148.771,61 ευρώ και αφορά 868 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.Μέσα σε 39 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 32.722.011,08 ευρώ στους πρώτους 6.636 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15 η Οκτωβρίου 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments