Γιάννης Καλλιάνος

Γιάννης Καλλιάνος
Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Έλληνας πολιτικός, μετεωρολόγος και μαθηματικός.

Κατάγεται από το Δρέπανο Αργολίδας. Έχει εργαστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΤ1, της ΝΕΤ και του OPEN TV, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Βήμα Fm, Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά κτλ. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως καθηγητής μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και οι Μεταπτυχιακές του Σπουδές είχαν αντικείμενο τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τη Μετεωρολογία.Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στα κοινά, καθώς ήταν Πρόεδρος των φοιτητών της ΔΑΠ Μαθηματικού Πατρών και μέλος της ΟΝΝΕΔ.

Εργάστηκε σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής ως καθηγητής Μαθηματικών αλλά και στην Ιδιωτική και Δημόσια Τηλεόραση ως παρουσιαστής καιρού και Μετεωρολόγος. Εξελέγξει για πρώτη φορά Βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, στο Νότιο Τομέα Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία. Στη Βουλή των Ελλήνων, για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Γιάννης Καλλιάνος σχετικές ειδήσεις: