Πολιτική

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Θα λάβουμε μέτρα – Απαντά ο Τσίπρας: Μην γαβγίζετε

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Θα λάβουμε μέτρα – Απαντά ο Τσίπρας: Μην γαβγίζετε
Κλιμακώνει την ένταση ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Απάντηση-μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα: "Σκύλος που γαβγίζει δεν είναι αποτελεσματικός".

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εξαπολύει νέα επίθεση σχετικά με τη γεώτρηση της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Τούρκος δεν διστάζει να προειδοποιεί πως «θα λάβουμε μέτρα ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες».

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γκάμπια, η ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρούσε τη διαδικασία για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

«Την ώρα που διαπραγματευόμασταν για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, είδαμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έφερε το πλοίο-γεωτρύπανο στην περιοχή. Αυτό ήταν ένδειξη πως δεν είχε ειλικρινή πρόθεση για την εξεύρεση λύσης. Επειδή δεν ήταν ειλικρινείς, για το λόγο αυτό δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στις μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκύπριων. Ως προς τα βήματα που θα γίνουν, για το θέμα αυτό συνεργαζόμαστε ήδη με το Υπουργείο Ενέργειας. Θα προβούμε κι εμείς σε αντίστοιχα βήματα ενάντια στις μονομερείς αυτές ενέργειες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Ειδικότερα, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο. 

«Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει.

«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σσ: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφερθείς σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments