Διεθνή

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη – Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία (pics)

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη – Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία (pics)
Ισπανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο οδηγός του βαν του μακελειού. Θα ανατίναζαν την Λας Ράμπλας. 14 νεκροί και 130 τραυματίες. Αγωνία για την τραυματισμένη Ελληνίδα. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Φωτογραφίες των τριών υπόπτων που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βαρκελώνη, αναζητά η αστυνομία.

Πρόκειται για τους Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico ο οδηγός του βαν, Μούσα Ουκαμπίρ (αριστερά της παραπάνω φωτογραφίας) είναι ένας από τους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς.

Η αστυνομία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο και συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με την επίθεση με αυτοκίνητο στον πεζόδρομο της Las Ramplas.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λας Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Οι λεπτομέρειες και οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πίσω από το χτύπημα βρίσκεται πυρήνας τουλάχιστον οκτώ ατόμων που προετοίμαζε επιθέσεις με φιάλες αερίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας. Για το ίδιο ενδεχόμενο η εφημερίδα El Pais υποστηρίζει ότι ο πυρήνας αριθμεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων οι πέντε που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στην κωμόπολη Καμπρίλς.

14 νεκροί και 130 τραυματίες

Από την επίθεση 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες προέρχονται από τουλάχιστον 24 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Αναλυτικά: Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Έλληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων.

 

Αγωνία για την τραυματισμένη Ελληνίδα

Αγωνία για την κατάσταση της υγείας των μελών μιας ελληνικής οικογένειας μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Από την επίθεση τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν.

Η κυρία Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογένειας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά.

Ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία, τόνισε πως η γυναίκα είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.

Από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς της τραυματισμένης γυναίκας υποστηρίζουν πάντως ότι ο πατέρας της είναι Γερμανός, αλλά η ίδια Ελληνίδα και πώς στην επίθεση τραυματίστηκαν και τα δύο της παιδιά. Η γυναίκα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, ενώ χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο πόδι και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή. Η κόρη της είναι ελαφρά τραυματίας, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το άλλο της παιδί, αν και η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments