Διεθνή

Βαρκελώνη: Έτσι “εξουδετέρωσαν” τον Αμπουγιακούμπ – Τον αναγνώρισε μια γυναίκα

Βαρκελώνη: Έτσι “εξουδετέρωσαν” τον Αμπουγιακούμπ – Τον αναγνώρισε μια γυναίκα
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη έπεσε νεκρός. Ψεύτικη ήταν η ζώνη που φορούσε και απειλούσε να ανατιναχθεί. Τι μεταφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Οι ισπανικές αρχές είχαν υποθέσει ευθύς εξ αρχής ότι ο οδηγός του λευκού βαν ήταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, το όνομα του οποίου είχε δοθεί ανάμεσα στους τέσσερις που καταζητούνταν μετά την επίθεση στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ισπανικών ΜΜΕ, η αστυνομία εντόπισε τον Αμπουγιακούμπ και κατάφερε να τον σκοτώσει, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκράτη αναγνώρισε μία γυναίκα, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία.

Η αστυνομία αρχικά επιβεβαίωσε ότι σκότωσε έναν άνδρα στην περιοχή Σουμπιράτς, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, επιβεβαίωσε πως ο νεκρός στην περιοχή Σουμπιράτς, είναι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Las Ramblas στο κέντρο της Βαρκελώνης, Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας ενημέρωσε επίσης ότι η ζώνη που φορούσε ο Αμπουγιακούμπ και απειλούσε να ανατιναχθεί, ήταν ψεύτικη.

Νωρίτερα, η ισπανική αστυνομία είχε εκδώσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 ακόμα.

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος εκτιμήθηκε από την αστυνομία ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση.

Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments