Παναγιώτης Ρέτσος

Παναγιώτης Ρέτσος
O Παναγιώτης Ρέτσος είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αμυντικός.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Θύελλα Αγίου Δημητρίου, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ενώ ο μικρός του αδελφός αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το 2008 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, όπου παρέμεινε έως και το 2016, κατακτώντας πρωταθλήματα ενώ ήταν κι ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της τα τελευταία χρόνια (2015-16). Ο Ολυμπιακός του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιό το 2016, όπως και σε αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, μεταξύ αυτών και οι Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μανθάτης, οι οποίοι έγιναν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας.

Ο Ρέτσος, σε ηλικία 18 ετών, έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου, ενώ παράλληλα έγινε και ο νεότερος αρχηγός όλων των αθλητικών τμημάτων του Ολυμπιακού. Το σχετικό ρεκόρ, προηγουμένως, το κατείχε ο αθλητής του βόλει, Μενέλαος Κοκκινάκης. Το εν λόγω επίτευγμα τον κατατάσσει ανάμεσα στους νεότερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν αρχηγοί των ομάδων, σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του ποδοσφαίρου. Με τον Ολυμπιακό έως τώρα έχει αγωνιστεί σε πάνω από 30 επίσημους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ έχει πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 2016-17, έχοντας πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις 31 Αυγούστου 2017 η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανακοίνωσε επίσημα τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως και το 2022. Λέγεται ότι το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που καθιστά τη μεταγραφή του Έλληνα ποδοσφαιριστή ως την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή (έως και το 2017) στην ιστορία της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Διεθνής καριέρα

  • Ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει αγωνιστεί, από το 2014, σχεδόν σε όλα τα τμήματα νέων της εθνικής Ελλάδας.
  • Στις 26 Αυγούστου 2014 έκανε το ντεμπούτο του με την Παίδων (Κ-17), ως βασικός στον νικηφόρο αγώνα (2-0) απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας.
  • Με την εν λόγω εθνική ομάδα έχει 10 συμμετοχές, με την Νέων (Κ-18) 3 συμμετοχές (στις οποίες πέτυχε και το πρώτο του γκολ, στις 11 Ιανουαρίου 2015, στη νίκη με 1-0 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Μολδαβίας).
  • Από τον Μάρτιο του 2016, αγωνίζεται στην εθνική Νέων (Κ-19), στην οποία έως τώρα έχει 10 συμμετοχές.
  • Στις 9 Ιουνίου 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά από τον ομοσπονδιακό προπονητή Μίχαελ Σκίμπε στην Ανδρών, στον εκτός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, απέναντι στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (0-0), χωρίς να αγωνιστεί.
  • Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 31 Αυγούστου 2017, στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Εσθονίας (0-0), ξεκινώντας βασικός και αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Παναγιώτης Ρέτσος σχετικές ειδήσεις: