Αθλητισμός

LIVE ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ: Οι ενδεκάδες των δύο αντιπάλων

LIVE ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ: Οι ενδεκάδες των δύο αντιπάλων
LIVE ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: Δείτε τις ενδεκάδες που επέλεξαν Καρέρα και Γκλάσνερ.

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης και τον Πέτρο Μάνταλο στο αριστερό «φτερό» του 4-3-3 που επέλεξε ο Μάσιμο Καρέρα, ξεκινάει η ΑΕΚ στο μεγάλο ματς για τα play offs Europa League απέναντι στη γερμανική Βόλφσμπουρκ. Στον πάγκο βρίσκονται για την Ένωση Μάρκο Λιβάγια και Καρίμ Ανσαριφάρντ, έτοιμοι να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουν έξτρα επιθετική ώθηση στον «Δικέφαλο».

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα. Στον πάγκο για την Ένωση βρίσκονται οι: Αθανασιάδης, Λόπες, Χνιντ, Παουλίνιο, Μαχαίρας, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ.

Δείτε την ανάρτηση της ΑΕΚ στο Twitter

Η Βόλφσμπουργκ θα ξεκινήσει με τους: Πέρβαν, Λακρουά, Οτάβιο, Μπρέκαλο, Στέφεν, Βέγκχορστ, Μεχμέντι, Ροσιγιόν, Γκιλαβογκί, Σλάγκερ και Άρνολντ.

Η στιγμή που έφτασε η ΑΕΚ στο γήπεδο, κρατώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Μάσιμο Καρέρα και ο Στράτος Σβάρνας εκπροσώπησαν χθες την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Βόλφσμπουργκ για τα play offs του UEFA Europa League. Ο προπονητής της Ένωσης τόνισε: «Δεν πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ έναν παίκτη, αλλά σε ολόκληρη την ομάδα. Είναι μια ομάδα δυνατή τακτικά και σε φυσική κατάσταση. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε σωστά τον αντίπαλο».

– Ποια θα είναι η προσέγγιση που θα κάνει η ΑΕΚ στο ματς; Και ποιο θα είναι το κλειδί για την πρόκριση;

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς σαν να είναι το ματς της ζωής μας. Σαν να είναι τελικός. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Να έχουμε αγωνιστικότητα και να ξέρουμε και να υποφέρουμε. Το κλειδί είναι να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι».

– Σε πνευματικό επίπεδο, πώς έχει προετοιμαστεί η ομάδα για έναν τέτοιο τελικό;

«Δεν χρειάζεται να προετοιμάσουμε πολύ τους παίκτες, διότι κάθε παίκτης ξέρει πόσο σημαντικός είναι ο επόμενος αγώνας». svg%3E

– Έχετε καταλήξει στον σχηματισμό; Θα υπάρξουν εκπλήξεις;

«Έχω στο μυαλό μου ήδη πως θα παίξουμε αύριο. Και θα προσπαθήσω στην τελευταία προπόνηση να το μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές μου».

– Για την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του UEFA Europa League;

«Και σαν προπονητής με την Σπαρτάκ, είχα παίξει στους ομίλους. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες και για το κλαμπ να περάσει η ομάδα στους ομίλους».

– Τι θα αλλάξετε και τι θα κρατήσετε σε σχέση με το ματς με την Σεντ Γκάλεν;

«Σίγουρα αυτό που θα προσπαθήσω να αλλάξω είναι την αντιμετώπιση του παιχνιδιού, γιατί με την Σεντ Γκάλεν δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα όμως όταν αυξάνεται η ποιότητα του αντιπάλου, αυξάνονται και οι δικές μας υποχρεώσεις».

Από την πλευρά του ο Στράτος Σβάρνας επεσήμανε: «Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, γιατί σε τέτοιο επίπεδο κανένα λάθος δεν συγχωρείται. Για να προκριθούμε πρέπει να κάνουμε τέλειο παιχνίδι. Αν ο καθένας μας είναι συγκεντρωμένος, θα πάρουμε τη νίκη».

– Είναι βάση η καλή αμυντική λειτουργία;

«Σίγουρα είναι και αυτό ένα στοιχείο. Όταν κερδίζει η ομάδα με μηδέν παθητικό, αποκτούμε παραπάνω αυτοπεποίθηση. Για να γίνει αυτό, αφορά όλη την ομάδα. Όλη η ομάδα πρέπει να παλέψει και να αμυνθεί». Το χρωστάμε στον κόσμο, αλλά και στον εαυτό μας. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και στον τελικό και πέρυσι. Είναι μια ευκαιρία φέτος για εμάς. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σ’ αυτά τα ματς συγκεντρώνεσαι πολύ περισσότερο. Όλοι μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο και θα παλέψουμε για την πρόκριση.

Το περιμένουμε πως και πως. Όλοι μας θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Είναι μια ευκαιρία να αγωνιστούμε σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι σημαντικό και για την ΑΕΚ και για την Ελλάδα. Το συζητάμε πολύ, το περιμένουμε πώς και πώς και θα δώσουμε και την ψυχή μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments