Οικονομία

120 δόσεις 2023: Έρχεται το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών στη Βουλή

120 δόσεις 2023: Έρχεται το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ των άλλων θα προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα και την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, υπό την αίρεση ότι ο φόρος που προκύπτει δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ. Ένα από αυτά είναι και για τα 120 δόσεις

Αναβίωση ρυθμίσεων για οφειλές σε Εφορία και Ταμεία

Αφορά τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, ενώ παράλληλα θεσπίζεται ένα νέο σχήμα 36 – 72 δόσεων για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την κρίση που προκάλεσαν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια. Το νέο πλαίσιο εξόφλησης παλαιών και νέων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο. Η νέα έκτακτη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ. Οι δόσεις είναι έντοκες. Για όσους επιλέξουν 36 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,37% ενώ για όσους εξοφλήσουν την οφειλή σε 72 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 5,87%. Επίσης, όσοι είχαν την 1η Νοεμβρίου 2021 ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία έχασαν και βεβαιώθηκαν νέες οφειλές, μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, τότε οι νέες οφειλές δύνανται να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023 και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα . Το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο χρονικό διάστημα άρσης της ακινησίας είναι ένας μήνας και το ποσό που καταβάλλεται είναι αναλογικά. Δηλαδή για έναν μήνα, το 1/12, για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω το καθ’ εξής. Η άρση ακινησίας γίνεται για μία φορά για κάθε έτος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments