Διεθνή

Άμστερνταμ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας για το lockdown

Άμστερνταμ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας για το lockdown
Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνει αστυνομικούς να επιτίθενται με ρόπαλα, ασπίδες και σκύλους στους διαδηλωτές

Εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις ξέσπασαν στους κεντρικούς δρόμους του Άμστερνταμ, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι διαδηλώσεις κατά του νέου lockdown που επέβαλε η ολλανδική κυβέρνηση.

Δυνάμεις των ΜΑΤ με ρόπαλα και ασπίδες, όπως αναφέρει το ertnews.gr, επενέβησαν κατά χιλιάδων διαδηλωτών οι οποίοι δέχτηκαν και επίθεση από σκύλους της ολλανδικής αστυνομίας.

Με έκτακτο διάταγμά της, η  δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χάλσεμα, εξουσιοδότησε την αστυνομία «να καθαρίσει» την κεντρική πλατεία των Μουσείων, αφού οι διαδηλωτές «παραβίασαν την απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων συγκεντρώσεων».

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ανθρώπων απαγορεύονται βάσει των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον να επιβαρύνει κι άλλο το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι διαδηλωτές, κινήθηκαν κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους, στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ολλανδία μπήκε σε ξαφνικό lockdown στις 19 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να διατάσσει το κλείσιμο όλων εκτός από τα απαραίτητα καταστήματα, καθώς και εστιατορίων, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων, μουσείων και άλλων δημόσιων χώρων τουλάχιστον έως τις 14 Ιανουαρίου.

Το αντίθετο αποτέλεσμα έφερε η απαγόρευση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου έγινε η νύχτα μέρα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments