Ελλάδα

Πρώτο 24ωρο με ανοιχτή εστίαση – Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Πρώτο 24ωρο με ανοιχτή εστίαση – Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα
Πώς κύλησε η πρώτη μέρα με ανοιχτή εστίαση και ποια είναι τα σχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Από χθες, 3 Μαΐου, η εστίαση ανέβασε τα ρολά της και υποδέχτηκε τους καταναλωτές μετά από περίπου 6 μήνες λουκέτου. Οι πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τις θερμές θερμοκρασίες και ξεχύθηκαν στα καφέ και τα μπαρ, όπου απόλαυσαν τον καφέ και το φαγητό τους. Την ίδια στιγμή πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που επισκέφτηκαν τις κοντινότερες παραλίες και όλα δείχνουν πως αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο ηλιόλουστος καιρός επέτρεψε στους Αθηναίους να ξεχυθούν στις καφετέριες από νωρίς το πρωί, τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. «Από τις 9 το πρωί που έχουμε ανοίξει έχει προσέλευση κόσμου. Μάλιστα, μικρότερες ηλικίες, γιατί συνήθως είχε μεγαλύτερες ηλικίες τόσο νωρίς. Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν ότι πίνουν καφέ σε γυάλινο ποτήρι και ότι κάθονται στο τραπέζι», λέει ο ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης σε Μαρούσι και Κηφισιά, Μάκης Ρούσσος.

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μέρα με ανοιχτή εστίαση πήγε κάτι παραπάνω από καλά. Τα καφέ της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης, προκειμένου να επιβλέψει ότι τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και συνομίλησε με τον κόσμο.

Οι πολίτες είχαν φροντίσει από νωρίς να κάνουν κρατήσεις στα εστιατόρια, καθώς χθες αυτές άγγιξαν το 50%, ενώ για σήμερα υπολογίζεται σε 80%. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν προτίμηση στο φαγητό έναντι του καφέ, ενώ πολλά καταστήματα της πόλης είδαν με έκπληξη ότι οι κρατήσεις έφτασαν μέχρι και τον Αύγουστο.

Μετά την εστίαση, ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων, του τουρισμού και των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Η εστίαση φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων, του τουρισμού και των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 10 Μαΐου, με βασικό όπλο τα self test.

Έπειτα, ακολουθεί το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου. Οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για εκείνους που θα επισκεφθούν τη χώρα μας με διαγνωστικά τεστ.

Μάλιστα, την ίδια μέρα έχει προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ενώ πρόκειται να αποχαιρετήσουμε τα SMS στο 13033 που είχαμε συνηθίσει να στέλνουμε προκειμένου να μετακινηθούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments