Αθλητισμός

Κέλι Κάτλιν: Αυτοκτόνησε στα 23 της η παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας

Κέλι Κάτλιν: Αυτοκτόνησε στα 23 της η παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας
Κέλι Κάτλιν: Τον τελευταίο μήνα ένιωθε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά της να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές.

Πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό, μετά τον θάνατο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ολυμπιονίκη στην ποδηλασία, Κέλι Κάτλιν.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η 23χρονη «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο στο ομαδικό πουρσουίτ, αυτοκτόνησε χωρίς ωστόσο δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Κάτλιν, τον τελευταίο μήνα είχε εκμυστηρευτεί στο κοντινό της περιβάλλον πως ένοιωθε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά της να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό που να περνάει και να μη σκεφτόμαστε την θαυμάσια ζωή που θα μπορούσε να ζήσει» δήλωσε ο πατέρας της.

Τον θάνατο της 23χρονης επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία Ποδηλασίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Κάτλιν είχε κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους στην ποδηλασία, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Παράλληλα με την αγωνιστική ποδηλασία η Αμερικανίδα αθλήτρια σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από τον θάνατο της Κέλι», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής ποδηλασίας, Ρομπ ΝτεΜαρτίνι.

«Θα μας λείψει πολύ. Η Κέλι ήταν κάτι παραπάνω από μια αθλήτρια ήταν και θα μείνει για πάντα μέλος της αμερικανικής οικογένειας της ποδηλασίας», πρόσθεσε.

Η Κάτλιν έκανε σπουδές για να πάρει μεταπτυχιακό δίπλωμα στους υπολογιστές και τη μαθηματική μηχανική στο Stanford, μετά από την απόκτηση προπτυχιακού διπλώματος στα μαθηματικά και στα κινέζικα.

Μόλις τον περασμένο μήνα είχε γράψει στο περιοδικό Velo News, για τον τρόπο με τον οποίο θα κατόρθωνε την εξισορρόπηση της αθλητικής και ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας της.

φωτογραφίες άρθρου και εξωφύλλου: twitter.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments