Διεθνή

Βόρεια Κορέα πυρηνικά: Η Ιαπωνία χαρακτηρίζει απολύτως απαράδεκτη την ενέργεια

Βόρεια Κορέα πυρηνικά: Η Ιαπωνία χαρακτηρίζει απολύτως απαράδεκτη την ενέργεια
Η Ιαπωνία χαρακτήρισε απαράδεκτη τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας.

Η Ιαπωνία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δονήσεις που καταγράφηκαν στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνική έκρηξη, γεγονός που σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την έκτη της πυρηνική δοκιμή από το 2006.

«Αφού εξετάσαμε τα δεδομένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πυρηνικές δοκιμές», επεσήμανε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο σε σύντομη δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Ο Κόνο επεσήμανε ότι το Τόκιο είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο προτού επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για πυρηνική δοκιμή, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά ασυγχώρητη».

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι έστειλε τουλάχιστον τρία πολεμικά αεροσκάφη να ελέγξουν για ραδιενέργεια.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» ενέργεια την νέα πυρηνική δοκιμή που φαίνεται να πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Πριν την πιθανή πυρηνική δοκιμή ο κ. Άμπε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να αυξηθεί η πίεση στη Βόρεια Κορέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments