Στέφανος Αθανασιάδης

Στέφανος Αθανασιάδης
O Στέφανος Αθανασιάδης είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός.

Το 1996 εντάχθηκε στο τμήμα τζούνιορ του ΠΑΟΚ και συνέχισε στην παιδική ομάδα του συλλόγου. Το 1998 μετέβη στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου και αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά με την ομάδα του ΠΑΟΚ, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας που θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό της, όμως παρόλο που αρχικά πήγε με τους γονείς του, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο κλίμα και στις συνθήκες ζωής μιας ξένης χώρας, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Γερμανία με τη Χέρτα Βερολίνου που τον δοκίμασε αμέσως μετά, επιστρέφοντας τελικά στη Θεσσαλονίκη και στα παιδικά τμήματα του ΠΑΟΚ.

Προοδευτικά έφτασε ως τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου και έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν την περίοδο 2006-07 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 24 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Έκανε το ντεμπούτο του με την επαγγελματική ομάδα σε έναν αγώνα εναντίον της Λάρισας στις 24 Φεβρουαρίου 2007 ως αλλαγή, ενώ ο πρώτος του αγώνας ως βασικός ήταν ο τελευταίος της ίδιας περιόδου όπου σκόραρε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο στην ήττα της ομάδας του με 4-3. Την επόμενη περίοδο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και κυρίως ως αλλαγή, εντύπωση έκανε όμως το νικητήριο τέρμα εναντίον του Θρασύβουλου, όταν μπήκε στο 89’ και σκόραρε λίγο αργότερα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Δανεισμός στον Πανσερραϊκό

Το 2009 ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να τον στείλει ως δανεικό στον Πανσερραϊκό, ώστε να πάρει συμμετοχές και να αποκτήσει εμπειρίες. Πραγματοποίησε μία καλή χρονιά στη Β’ Εθνική και βοήθησε την ομάδα των Σερρών να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία με 23 συμμέτοχες και 5 τέρματα, ενώ σκόραρε και στη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο.

Επιστροφή στον ΠΑΟΚ

Την περίοδο 2010-11 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας τις πρώτες του συμμετοχές ως αλλαγή στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Europa League και έκλεισε τη χρονιά με 16 συμμετοχές και 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. Την επόμενη περίοδο (2011-12) καθιερώθηκε ως ο βασικός επιθετικός του “Δικεφάλου”, κάνοντας μια αρκετά καλή χρονιά με 25 συμμετοχές και 12 τέρματα ενώ σκόραρε και 3 φορές στο Europa League, μεταξύ αυτών και στην εκτός έδρας νίκη εναντίον της Τότεναμ.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για ακόμα τέσσερα χρόνια, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Μερικές ημέρες αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σημείωσε χατ τρικ σε ευρωπαϊκό αγώνα, εναντίον της λευκορωσικής Ντιναμό Μινσκ (6-1) για το Europa League, ενώ περίπου δύο μήνες μετά, στις 27 Νοεμβρίου, στον εκτός έδρας αγώνα με την ίδια αντίπαλο σημείωσε δύο ακόμη τέρματα (2-0), με τα οποία πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την επόμενη χρονιά (2015-16) σε 38 συνολικά αγώνες σημείωσε 15 τέρματα (στο πρωτάθλημα 28 συμμετοχές/14 τέρματα), όμως σε αυτή που ακολούθησε (2016–17) σε συνολικά 33 αγώνες σημείωσε μόλις 5 τέρματα, ενώ δεν σκόραρε καμία φορά στο πρωτάθλημα. Κατέκτησε, ωστόσο τον πρώτο τίτλο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που ήταν το Κύπελλο Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στον τελικό της ΑΕΚ με 2-1, χωρίς ο ίδιος να αγωνιστεί.

  • Τον Αύγουστο του 2017 συμφώνησε με την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, υπογράφοντας ως ελεύθερος, συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών,με την προηγούμενη ομάδα του τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2018 υπέγραψε για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Παρότι είχε μια γεμάτη σεζόν με 23 συμμετοχές,δεν κατάφερε να βοηθήσει στο σκοράρισμα,σημειώνοντας μόλις 2 γκολ.Το καλοκαίρι του 2019 έλυσε το συμβόλαιο του και έμεινε ελεύθερος.

Στέφανος Αθανασιάδης σχετικές ειδήσεις: