Ανδρέας Γιαννιώτης

Ανδρέας Γιαννιώτης
Ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας

Εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς, προερχόμενος από τον Εθνικό Γαζώρου, στις 22 Ιουνίου 2012, μετά από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με την ομάδα του τελευταίου στην Γ’ Εθνική της περιόδου 2011–12. Τον Ιανουάριο του 2014, εντάχθηκε ως δανεικός στον Φωστήρα, πραγματοποιώντας 14 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, στάλθηκε και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά στον ΠΑΣ Γιάννενα, για ένα χρόνο

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό, τον Ιανουάριο του 2015, με μόνο μία εμφάνιση με την φανέλα του Ηπειρώτικου συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2015, στάλθηκε για τρίτη φορά δανεικός, αυτή τη φορά στην ομάδα του Πανιωνίου, για δύο χρόνια. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό, το 2017, έχοντας πραγματοποιήσει, περισσότερες από 35 εμφανίσεις με τον Πανιώνιο. Παρόλο που με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2017, η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να του ανανεώσει το συμβόλαιο του, μέχρι το 2021, τέθηκε εκτός ομάδας από τον Κοσοβάρο προπονητή της ομάδας Μπέσνικ Χάσι.

  • Την 1 Σεπτεμβρίου 2017, μετά και την απόκτηση του Σίλβιο Προτό, ο Ανδρέας Γιαννιώτης έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει συμμετοχή με την ομάδα.
  • Στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Ατρόμήτο.
  • Στις 4 Νοεμβρίου 2017, στον ισόπαλο αγώνα πρωταθλήματος με 0-0 εναντίον της πρώην ομάδας του, του Πανιωνίου, ο Γιαννιώτης σημείωσε ρεκόρ 8 συνεχόμενων αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ και κατέλαβε την 7η θέση στον κατάλογο των 10 καλύτερων τερματοφυλάκων του Ελληνικού πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία.
  • Στις 5 Ιουνίου 2019, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με τριετές συμβόλαιο.

Ανδρέας Γιαννιώτης σχετικές ειδήσεις: