Γυναίκα

Μπιγιονσέ: Από την εμμονή για τη δόξα, στην απόλυτη δικαίωση!

Μπιγιονσέ: Από την εμμονή για τη δόξα, στην απόλυτη δικαίωση!
Από το Χιούστον των ΗΠΑ και μια οικογένεια που έφτασε έως την πτώχευση για να την στηρίξει καθώς είχε πιστέψει από νωρίς στο ταλέντο της, η Μπιγιονσέ στα 35 της χρόνια διατηρεί προσωπική φιλία με το ζεύγος Ομπάμα, έχει κερδίσει περισσότερα από 500 βραβεία, φιγουράρει πρώτη στις λίστες του Forbes και έχει εκτοπίσει από την 1η θέση τον Michael Jackson και τον Prince!

Γεννημένη στις 4 Σεπτεμβρίου 1981, ως Μπιγιονσέ Ζιζέλ Νόουλς (Beyoncé Giselle Knowles) στο Χιούστον των ΗΠΑ, η Μπιγιονσέ (Beyoncé) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Έχει ύψος 1,69 εκ. και είναι εκτός των άλλων διάσημη και για τις καμπύλες της!

Η οικογένειαΗ μητέρα της, Τίνα Νόουλς (Tina Knowles), είναι κομμώτρια και ιδιοκτήτρια κέντρου ομορφιάς, ενώ ο πατέρας της, Μάθιου Νόουλς (Mathew Knowles) είναι μάνατζερ και διευθυντής πωλήσεων της δισκογραφικής εταιρίας Xerox. Το όνομά της αποτελεί παραλλαγή του πατρικού επωνύμου της μητέρας της, το οποίο είναι “Beyincé”. Έχει μια μικρότερη αδελφή, την Σολάνζ Νόουλς (Solange Knowles), η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και μάλιστα ήταν μέλος του συγκροτήματος Destiny’s Child. O πατέρας της είναι Αφροαμερικανός , ενώ η μητέρα της Creole.

Τα πρώτα βήματαΩς παιδί, συμμετείχε και ερμήνευσε σε διάφορα talent shows, ενώ ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στα τέλη του ’90, μέσω του R&B συγκροτήματος Destiny’s Child, όπου ήταν βασική τραγουδίστρια. Με manager τον πατέρα της, μαζί με τις Destiny’s Child κατάφεραν να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών. 

Η solo καριέραΠαρά την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος, η Μπιγιονσέ αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα κι έτσι, το 2003 αποχώρησε προσωρινά από το γκρουπ και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Dangerously in Love», το οποίο την καθιέρωσε ως solo καλλιτέχνιδα, πούλησε 12.000.000 αντίτυπα, κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, ενώ επίσης τα τραγούδια της, «Crazy in Love» σε συνεργασία με τον Jay-Z και «Baby Boy» ήταν νούμερο 1 στην κορυφή των Billboard Hot 100. Μετά την οριστική αποχώρηση της Μπιγιονσέ από το συγκρότημα Destiny’s Child αλλά και τη διάλυση του συγκροτήματος, το 2005, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της ως solo καλλιτέχνης, με τίτλο «B’Day», την ημέρα των 24ων γενεθλίων της, το οποίο περιείχε επιτυχίες όπως «Déjà Vu», «Irreplaceable» και «Beautiful Liar» το οποίο ερμήνευσε σε συνεργασία με την Σακίρα. Το συγκεκριμένο άλμπουμ, πούλησε 540.000 αντίτυπα. Ερμήνευσε επίσης στην ταινία «Dreamgirls» το 2006, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Τhe Pink Panther» την ίδια χρονιά και «Obsessed», το 2009. Ο γάμος της, με τον ράπερ Jay-Z, το 2008, την επηρέασε ώστε να γράψει το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο «I Am… Sasha Fierce», το οποίο πούλησε 482.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200. Το άλμπουμ περιείχε τα singles «Ιf I Were A Boy», «Single Ladies», «Broken Hearted Girl», «Halo», «Sweet Dreams», «Diva», «Ego» και «Video Phone». Η περιοδεία της για τo άλμπουμ, με 108 συναυλίες παγκοσμίως, εισέπραξε 119.500.000 δολάρια. Στα 56α βραβεία Grammy, κέρδισε συνολικά 3 βραβεία. Το 2010, συμμετείχε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Telephone» της Lady Gaga. Το 2011, κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της, με τίτλο «4», ενώ το 2013, κυκλοφόρησε και το πέμπτο της άλμπουμ «Beyoncé».

Οι σπουδέςΗ Μπιγιονσέ φοίτησε στο σχολείο St. Mary’s Elementary School, στην περιοχή Fredericksburg του Τέξας, όπου παρακολούθησε και μαθήματα χορού. Το ταλέντο της στο χορό, ανακάλυψε ο καθηγητής της, Darlette Johnson, ο οποίος την παρότρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Σε ηλικία μόλις επτά ετών, έλαβε μέρος σε έναν σχολικό διαγωνισμό και ερμηνεύοντας το «Imagine» του Τζον Λένον, κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το 1990, πήγε στο σχολείο τεχνών Parker Elementary School και συμμετείχε σε χορωδίες και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Τα οικονομικά προβλήματαΤο 1995, ο πατέρας της, παραιτήθηκε από τη δουλειά του και το οικογενειακό εισόδημα μειώθηκε σε βαθμό που αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε μικρότερο διαμέρισμα. Ο πατέρας της ήταν αποφασισμένος να την βοηθήσει να φτάσει ψηλά και για τον λόγο αυτόν ήταν πρόθυμος να πληρώσει κάθε τίμημα. πράγμα το οποίο και απέδειξε εάν αναλογιστεί κανείς πως μετά την παραίτησή του έφτασαν στην πτώχευση! Μετά όμως από σύντομο χρονικό διάστημα, η οικογένεια επανήλθε οικονομικά, χάρη στην Μπιγιονσέ, η οποία κατάφερε να ενταχθεί ως μέλος της δισκογραφικής εταιρίας Columbia Records.

Το συγκρότημαΤο 1997, το συγκρότημα ονομάστηκε Destiny’s Child και την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι, με τίτλο «Killing Time», το οποίο έγινε το soundtrack της ταινίας «Men in Black», την ίδια χρονιά. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το ομότιτλο άλμπουμ τους, αλλά και το hit «No, no, no», το οποίο καθιέρωσε το συγκρότημα. Ο δίσκος περιείχε μερικά γνωστά τραγούδια, όπως “Bills, Bills, Bills”, “Jumpin’ Jumpin'” και “Say My Name”. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν η Beyoncé Knowles, η Kelly Rowland (ξαδέλφη και στενή φίλη της Μπιγιονσέ), η Michelle Williams, η Letoya και η Latavia Roberson.Ακόμη ένα τραγούδι τους, που έγινε soundtrack ταινίας, είναι το “Independent Women Part I”, το οποίο ήταν soundtrack της ταινίας “Charlie’s Angels”, το 2000. Το συγκρότημα, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Τελικά, όμως διαλύθηκε οριστικά το 2005.

Προσωπική ΖωήΠριν γίνει διάσημη, η Μπιγιονσέ είχε σχέση με τον Lyndell Locke, από την ηλικία των 12 έως τα 22 της! Σύμφωνα με φήμες άρχισε να βγαίνει με τον ράπερ Jay-Z, το 2002, μετά τη συνεργασία τους στο κομμάτι του “03 Bonnie & Clyde” όπου στο videoclip υποδύονταν το ζευγάρι. Λίγο καιρό αργότερα, επιβεβαίωσαν τη σχέση τους και στις 4 Απριλίου 2008, παντρεύτηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Το ζευγάρι, είναι γνωστό για την ιδιωτική του ζωή αφού κάνουν συχνά κοινές εμφανίσεις. Το 2010 μάλιστα, η Μπιγιονσέ είχε επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της στο πρώτο τους παιδί αλλά ύστερα από λίγο καιρό απέβαλε. Τότε, είχε δηλώσει πως ήταν το χειρότερο πράγμα που της συνέβη ποτέ και επέστρεψε στα studios προκειμένου να νιώσει καλύτερα. Το 2011, η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z, ταξίδεψαν στο Παρίσι για τη φωτογράφιση του άλμπουμ της “4” και κατά τη παραμονή τους εκεί, έμαθε ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Τελικά, η εγκυμοσύνη ήταν επιτυχής και στις 7 Ιανουαρίου 2012, έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Μπλου Άιβι Κάρτερ (Blue-Ivy Carter) στο νοσοκομείο Lenox Hill Hospital της Νέα Υόρκης. Δύο ημέρες μετά τη γέννησή της, ο Jay-Z κυκλοφόρησε το τραγούδι “Glory”, το οποίο και φυσικά αφιέρωσε στην κόρη τους. Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλούσε για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τον τοκετό καθώς και την πρώτη αποβολή της Μπιγιονσέ.

Οι φήμες γύρω από την εγκυμοσύνη τηςΌταν η Μπιγιονσέ ανακοίνωσε επίσημα την εγκυμοσύνη της στη σκηνή των VMA με την χαρακτηριστική φωτογραφία να χαϊδεύει την φουσκωμένη κοιλιά της να κάνει τον γύρο του κόσμου, αμέσως άρχισαν οι φήμες πως η κοιλιά της είναι ψεύτικη και πως το παιδί ήρθε στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας. Υπήρχαν συνεχώς δημοσιεύματα ότι η κοιλιά της είναι ψεύτικη, ότι δεν φουσκώνει όσο θα ήταν φυσιολογικό αναλόγως την πορεία της εγκυμοσύνης κλπ. Μάλιστα, υπήρξαν και δημοσιεύματα ότι ο πατέρας της έχει ένα εξώγαμο παιδί το οποίο προκειμένου να αποφύγουν το σκάνδαλο, εμφάνισαν ως την κόρη της Μπιγιονσέ και του Jay-Z! 

Ακόμη και στις φωτογραφίες της που κυκλοφόρησαν όπου διακρίνεται η φουσκωμένη κοιλιά της, ενώ φοράει ένα λευκό τοπ με κοντό σορτσάκι αλλά και στην φωτογράφιση με τον Jay-Z που αγκαλιάζει την κοιλιά της τα δημοσιεύματα έδιναν κι έπαιρναν ότι πρόκειται για πλαστική, προσθετική κοιλιά!
Επίσης, όταν η Μπιγιονσέ πήγε στο μαιευτήριο για να γεννήσει κανείς ποτέ δεν την είδε να μπαίνει αλλά ούτε και να βγαίνει από το νοσοκομείο, ενώ ως ένδειξη ευχαρίστησης για την περιποίηση και την φροντίδα που της παρείχαν παρείχε κάποια δώρα στο Lenox Hospital, κάτι που αναζοπύρωσε τις φήμες της ψεύτικης εγκυμοσύνης καθώς θεωρήθηκε εξαγορά της σιωπής όσων γνώριζαν!
Τέλος, το γεγονός ότι δεν είχε παχύνει ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και πως επανήλθε πολύ γρήγορα στην αρχική της χυμώδη μεν, αλλά γυμνασμένη και αδύνατη σιλουέτα ήταν ένας ακόμη λόγος για τα αμερικάνικα ταμπλόιντς να υποστηρίζουν πως είχαν δίκιο!! 

Η εμμονή με την φήμη και την δόξα
Ο πρώην σύντροφός της, Λάινταλ Λοκ, με τον οποίο υπήρξαν μαζί 10 χρόνια έχει δηλώσει πως ήταν θέμα χρόνου να εκτοξευθεί η καριέρα της.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η Μπιγιονσέ είχε πάντα εμμονή στην επιδίωξη της φήμης και εξήγησε πώς το «απλό κορίτσι από το Χιούστον» έγινε γρήγορα ένα «control freak». «Ήταν συγκεντρωμένη και ήξερε τι ήθελε. Είχε αρχίσει να τραγουδάει όταν ήταν πέντε ετών και οι γονείς της την υποστήριζαν. Η Μπιγιονσέ ήταν ένα τρένο στη γρήγορη διαδρομή προς τη φήμη. Μερικοί άνθρωποι έπεσαν από το τρένο και άλλοι έφυγαν οικειοθελώς», είπε χαρακτηριστικά. «Ήμασταν μαζί για δέκα χρόνια. Είδα τις αλλαγές σε αυτήν. Χρειάστηκε κάποιον σαν τον Τζέι-Z για να την πάει στο επόμενο επίπεδο. Δεν έχω καμία πικρία». «Η Μπιγονσέ από τα 12 της ακόμα, ζούσε και ανέπνεε για την καριέρα της. Οι γονείς της επένδυσαν κάθε δεκάρα για την πρόσληψη κορυφαίων προπονητών,, καθηγητών χορού και εκπαιδευτών. Η εκκολαπτόμενη σταρ σύντομα σταμάτησε το σχολείο και μελετούσε στο σπίτι για να έχει περισσότερο χρόνο για τις πρόβες της. Ο πατέρας της Μάθιου, ενώ ήταν προστατευτικός με την Μπιγιονσέ, η δική του ιδιωτική ζωή ήταν ένα χάος. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι ήταν «sex addict» και άρχισε πρόγραμμα αποτοξίνωσης σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σώσει τον γάμο του, που αργότερα κατέρρευσε όταν μία από τις ερωμένες του έμεινε έγκυος. Το περιστατικό συγκλόνισε τη Μπιγιονσέ. Αγαπούσε τον μπαμπά της, αλλά δεν ήταν τυφλή για τον πόνο που προκάλεσε στη μητέρα της. Γι ‘αυτό η Μπιγιονσέ είχε σεξουαλικούς συντρόφους. Μεγάλωσε μαθαίνοντας να μην εμπιστεύεται τους άνδρες», είπε κλείνοντας.

Η αδυναμία στους Έλληνες σχεδιαστές
Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο άλλωστε, η Μπιγιονσέ είναι ιδιαίτερα αγπητή. Ωστόσο, στην Ελλάδα έχουμε έναν λόγο παραπάνω! Δεν είναι λίγες οι φορές που η σταρ έχει εμφανιστεί με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, όπως ο Βρεττός Βρεττάκος και η Μαίρη Κατράντζου. Είτε στη σκηνή, είτε σε δημόσιες εμφανίσεις οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών πρωταγωνιστούν κι εντυπωσιάζουν! 

Η αγάπη για την… πολιτικήΗ Μπιγιονσέ και ο σύζυγος της, Jay-Z είναι φίλοι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του, Μισέλ. Μάλιστα, Μπιγιονσέ και Jay-Z, δώρισαν 4 εκατ. δολάρια στη λέσχη του Ομπάμα, 40/40, στο Μανχάταν. 

Επίσης, η Μπιγιονσέ ανέβασε στα social media φωτογραφία του ψηφοδελτίου της, για να δείξει πως ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού κόμματος και ενθάρρυνε έτσι πολλούς ανθρώπους να πράξουν ανάλογα. Επιπλέον, απέδωσε τον Αμερικανικό εθνικό ύμνο κατά τη δεύτερη ορκωμοσία του Ομπάμα και ερμήνευσε ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτόν.Μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι- του 25χρονου αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από τραυματισμούς στην σπονδυλική του στήλη από αστυνομικούς κατά την σύλληψή του το 2015- η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z, συνάντησαν από κοντά την οικογένειά του και μετά τη φυλάκιση διαδηλωτών για τον θάνατό του, έδωσαν χιλιάδες δολάρια, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι πολλοί αθώοι άνθρωποι.

ΦιλανθρωπίεςΜετά τον μεγάλο τυφώνα Katrina το 2005, η Μπιγιονσέ ίδρυσε το Ίδρυμα “Survivor”, το οποίο προσέφερε στα θύματα του τυφώνα, στέγη και τροφή μέχρι να χτιστούν ξανά κάποια σπίτια. Αρχικά, η Μπιγιονσέ είχε συμβάλει στο Ίδρυμα με 250.000 δολάρια, ενώ έπειτα έδωσε περισσότερα. Το ίδρυμα “Survivor” έχει αναγνωριστεί από πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς παρείχε ξανά στέγη στα θύματα του τυφώνα Like, το 2008.

Συμμετείχε επίσης στον μαραθώνιο που είχε διοργανώσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ και της οργάνωσης “Wyclef Jean’s Hope for Haiti Now: A Global Benefit”, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή. Πράγματι, κατάφερνα να συγκεντρώσουν 1 εκατ. δολάρια! Στις 5 Μαρτίου 2010, η Μπιγιονσέ και η μητέρα της, άνοιξαν το Beyoncé Cosmetology Center στο Μπρούκλιν, προσφέροντας δωρεάν σχολικά μαθήματα για άντρες και γυναίκες που δεν ολοκλήρωσαν το σχολείο, ενώ το 2011, σε συνεργασία με την Μισέλ Ομπάμα, οργάνωσαν εκστρατεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Την 1η Ιουνίου 2013, πραγματοποίησε συναυλία στο Λονδίνο μαζί με άλλους καλλιτέχνες, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ γενικότερα έχει ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο καθώς έχει συμβάλει σε πολλές ακόμη φιλανθρωπικές οργανώσεις και έχει δωρίσει τα έξοδα συναυλιών της σε ανθρώπους που έχουν οικονομική ανάγκη.

ΒραβείαΈχοντας σαρώσει και στα βραβεία του 2016, η Μπιγιονσέ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα ΜTV VMA και είναι η γυναίκα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα βραβεία Γκράμι. Η… Queen Bey -όπως χαρακτηρίζεται από τον Τύπο, λόγω του ότι η σκηνική της παρουσία μπορεί να συγκριθεί μόνο με του Michael Jackson, έρχεται τρίτη στον πίνακα με τους καλλιτέχνες που έχουν τα περισσότερα βραβεία όλων των εποχών, συγκεντρώνοντας πλέον περισσότερα από 510!!Το Recording Industry Association of America την αναγνώρισε ως τον καλύτερο μουσικό της δεκαετίας 2000s. Το 2013-2014 το περιοδικό Forbes την έβαλε στην κορυφή με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ την ίδια χρονιά την κατέταξε 1η στους 100 καλύτερους celebrities. Μάλιστα, έγινε ο νούμερο ένα καλύτερα αμειβόμενος μαύρος καλλιτέχνης στην ιστορία, βάζοντας στη θέση νούμερο 2 και 3 τους Michael Jackson και Prince!!



Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments