Αντώνης Κανάκης

Αντώνης Κανάκης
Ο Αντώνης Κανάκης είναι Έλληνας παρουσιαστής και ραδιοτηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός.

Ο Κανάκης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1969 στη Θεσσαλονίκη από την νοικοκυριά Ευγενία και τον καθηγητή αγγλικών Γιάννη-Δανιήλ Δούμα και έχει μία αδερφή, την Κέννυ. Στα νεανικά του χρόνια, πουλούσε σνακ στον κινηματογράφο, έπειτα εργάστηκε ως σερβιτόρος. Στην ηλικία των 15 ετών ως DJ.

Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκε από την ηλικία των δώδεκα ετών, σε πειρατικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης έως το 1987, όπου και διάλεξε το επώνυμο Κανάκης. Διατηρεί σχέση με την Επιστήμη Μπόνου και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά:

  • μια κόρη
  • και έναν γιο.

Ο Κανάκης έχει παραγάγει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει εκπομπές όπως Κομφούζιο, Α.Μ.Α.Ν. και Ράδιο Αρβύλα, ενώ είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Imagine 89.7, μέσω της μονοπρόσωπης εταιρείας περιορισμένης ευθύνης παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων Tony Productions την οποία κατέχει, και ιδρυτής-ιδιοκτήτης του Fly 104.

Εργάστηκε σε μια σειρά επαγγελματικών σταθμών, όπως το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν διευθυντής και δημιουργός του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα που εξέπεμπε 24 ώρες ξένη μουσική, του FM 101, όπως επίσης και στους Kiss FM 87.6 & 90.8 (νυν Λαϊκός 87.6 και Zoo 90.8), ANT1 FM (νυν Easy 97.5) και τώρα στον Imagine 89,7. Επίσης, δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής, δημοσιεύοντας κάποια δικά του τραγούδια και Remix.

Επίσης συνεργάστηκε με την ActionAid στη σκηνοθεσία και την παρουσίαση δύο ντοκιμαντέρ στη Σιέρα Λεόνε. Το 2013 προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το Immersion: Βουτιά σε μια Άλλη Πραγματικότητα και το 2014 το One Love Team. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2015, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα). Το 2016 έστησε και δεύτερο ραδιοφωνικό σταθμό, τον Fly 104, ο οποίος συστεγάζεται με τον Imagine 89.7.

Αντώνης Κανάκης σχετικές ειδήσεις: