Πολιτισμός

Φεστιβάλ Κολωνού: Πρεμιέρα με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Κολωνού

Φεστιβάλ Κολωνού: Πρεμιέρα με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Κολωνού
Το Φεστιβάλ Κολωνού κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Κολωνού με πολιτιστικές εκδηλώσεις, από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Κολωνού κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, γίνεται θεσμός του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων) και εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμά του, αποτελώντας πόλο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

«Το Φεστιβάλ Κολωνού είναι από τις σπουδαιότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις του Δήμου Αθηναίων, γιατί στην πράξη αποδεικνύουμε ότι ο πολιτισμός πρέπει και μπορεί να πάει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καλωσορίζοντας το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ, που δίνει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο, ανοίγει αυλαία με την πολυσυζητημένη κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη».

Μια πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις (7, 9, 10 & 12/9).

Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά αποτυπώνεται στη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη 8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα με την Ελένη Ουζουνίδου (23/9, 5€), η βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ιωάννα Παππά θα παρασύρει το κοινό σ’ ένα θαυμάσιο ταξίδι (20/9, 3€), ενώ ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζει η ομάδα Ιδέα στην παράσταση Το δέντρο του Οιδίποδα σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (19/9, 3€).

Πληροφορίες

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως – Κολωνός, τηλ.: 210 5284854. Πρόσβαση: μετρό: σταθμός «Σεπόλια», τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο – Περιστέρι) – στάση «Αρμονία», λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ) – στάση «πλατεία Κολωνού». 

Τιμές εισιτηρίων: 3 και 5 ευρώ. 

Η προπώληση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr, αποκλειστικά μέσω χρεωστικών/ πιστωτικών καρτών. Πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments