Πολιτισμός

Άμπου Ντάμπι: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο του Λούβρου

Άμπου Ντάμπι: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο του Λούβρου
Το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι ανοίγει τις πύλες του.

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη του έργου, το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι ανοίγει τις πύλες του στις 11 Νοεμβρίου 2017, ανακοίνωσαν σήμερα οι επικεφαλής του προγράμματος, που το παρουσιάζουν ως το πρώτο παγκόσμιο μουσείο στον αραβικό κόσμο και ένα σύμβολο ανοχής.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα παραστεί στα εγκαίνια του μουσείου, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ζαν Νουβέλ στο νησί Σααντιγιάτ, μέσα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έργα τέχνης, χειρόγραφα και αντικείμενα που χρονολογούνται από τη γέννηση των πολιτισμών έως τις μέρες μας θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να κατανοήσουν κυρίως τις κοινές επιρροές διαφορετικών πολιτισμών διαμέσου της ιστορίας. 

Η έναρξη λειτουργίας του μουσείου καθυστέρησε επανειλημμένα λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης. Ωστόσο το έργο τελικά ολοκληρώθηκε και σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εγκαινίων. Το μουσείο αυτό αποτελεί την «κοινή απάντηση του Παρισιού και του Αμπού Ντάμπι σε μια στιγμή που ο πολιτισμός δέχεται επίθεση», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανσουάζ Νισέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments