Αθλητισμός

Φενέρμπαχτσε: Ανανέωσε Σλούκα και πάει για “βόμβα” με Ντε Κολό

Φενέρμπαχτσε: Ανανέωσε Σλούκα και πάει για “βόμβα” με Ντε Κολό
Η Φενέρμπαχτσε ετοιμάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα, ενώ ταυτόχρονα κυνηγάει την περίπτωση του Νάντο Ντε Κολό.

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η Φενέρμπαχτσε έχει ήδη ξεκινήσει τα πλάνα της για την ερχόμενη χρονιά. Τα «καναρίνια» βρίσκονται στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος όπου είναι ισόπαλοι με 3-3 στη σειρά κόντρα στην Εφές και θα πρέπει να κάνουν μπρέικ για να κατακτήσουν το τρόπαιο και να κάνουν το εντός συνόρων νταμπλ. Στην Euroleague, όμως, τα πράγματα για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν και τόσο «ρόδινα». Κι αυτό γιατί η τούρκικη ομάδα ναι μεν έφτασε στο Final Four της Βιτόρια, αλλά ηττήθηκε τόσο στον ημιτελικό (92-73 από την Εφές), όσο και στον μικρό τελικό (94-75 από τη Ρεάλ Μαδρίτης), μένοντας τελικά στην τέταρτη θέση.

Εφόσον, η Φενέρ χάσει το πρωτάθλημα, θα μείνει με μόλις έναν τίτλο τη φετινή σεζόν, το Κύπελλο Τουρκίας. Κάτι που αν μη τι άλλο δεν θεωρείται επιτυχία για τα «Καναρίνια». Έτσι, οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Μοναδικός τους στόχος είναι να επιστρέψει η ομάδα ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας τη Euroleague. Γι΄αυτό άλλωστε και έχουν ήδη καταφέρει να έρθουν σε συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Έλληνας γκαρντ είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη συμφωνία των δύο πλευρών.

«Ζόρικη» η περίπτωση Ντε Κολό, αλλά τον κυνηγάει η Φενέρ

Ωστόσο, οι ανανεώσεις δεν είναι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τη Φενέρμπαχτσε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η τουρκική ομάδα αναζητά μια κίνηση που θα «ταράξει» τα νερά. Έναν παίκτη που και θα κάνει «γκελ» ως όνομα, αλλά και θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτός ο παίκτης είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία αγωνιζόταν από το 2014. Συνολικά, φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε 292 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 16,4 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Όσον αφορά στο παλμαρέ του, με τους Ρώσους ο διεθνής γκαρντ των «τρικολόρ» κατέκτησε δύο φορές τη Euroleague (2016, 2019), αλλά και πέντε φορές τη VTB League (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη, που μπορεί να προσφέρει τεράστια ώθηση στη Φενέρμπαχτσε στην προσπάθεια που θέλει να κάνει για να επιστρέψει στην κορυφή. Βέβαια, η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος γκαρντ έχει προσελκύσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ενδιαφέρεται για την απόκτηση του. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το όνομα του Ντε Κολό δεν αποκλείεται να «παίξει» και για ομάδες του NBA. Άλλωστε, ο ίδιος είχε αγωνιστεί για δύο σεζόν (2012-14).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments