Αθλητισμός

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Βραδιά πολλών αστέρων στο ΣΕΦ

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Βραδιά πολλών αστέρων στο ΣΕΦ
Προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ΣΕΦ, όπου τιμήθηκε ως Euroleague Basketball Legend ενώ ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του ως... κόουτς του Ολυμπιακού.

Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς αποχαιρέτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός είπε το δικό του «αντίο» στον μεγάλο προπονητή που έκατσε για τελευταία φορά στους πάγκους, καθώς ως γνωστόν έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την προπονητική.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Euroleague που τιμήθηκε ως Euroleague Basketball Legend ενώ ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του ως… κόουτς του Ολυμπιακού!

Ο Σέρβος δάσκαλος είχε τον τέλειο επίλογο στην πολύχρονη και μυθική καριέρα του. Όχι γιατί οι Ivkovic Stars νίκησαν τον Ολυμπιακό με 103-111, αλλά γιατί 7000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» και σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ (και όχι μόνο αφού στο ΣΕΦ βρέθηκε κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς) τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Έτσι κι αλλιώς το ματς είχε γιορτινό χαρακτήρα, οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν άμυνα ούτε με τα μάτια και θύμισε περισσότερο σε φιλοσοφία το NBA All Star Game. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε και τους 15 παίκτες του να αγωνιστούν με τους «ερυθρόλευκους» στην εξέδρα να βλέπουν για πρώτη φορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τους.

Στα 1’16" για το φινάλε του φιλικού αγώνα ανάμεσα στους Πειραιώτες και τους επίλεκτους του «Ντούντα», ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τον Ίβκοβιτς στον πάγκο της ομάδας με την οποία κατέκτησε δυο φορές την κορυφή της Ευρώπης ώστε να κοουτσάρει ως το φινάλε μέσα σε πανδαιμόνιo.

Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου η βράβευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός θρύλου παγκοσμίου επιπέδου. Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση και ο αγώνας και όσα συνέβησαν στον αγώνα. Όλοι ήρθαν εδώ για να τιμήσουν τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν τιμή για εμάς να παίξουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θεώρησα καλό και πήρα την πρωτοβουλία να τον καλέσω στο τέλος στον πάγκο του Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι ο χρόνος έπρεπε να σταματήσει στην ομάδα που πήρε την Euroleague», είπε ο Σφαιρόπουλος.

Όλο το ΣΕΦ φώναζε «Ντούντα ψυχάρα Ολυμπιακάρα» στo highlight της βραδιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments