Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0: Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0: Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 0-0: Οι ''ερυθρόλευκοι'' παρατάχθηκαν εξαιρετικά απέναντι στο ''μεγαθήριο'' που λέγεται Μπαρτσελόνα και χάρη στην άμυνά τους και τον εξαιρετικό Προτό, διατήρησαν το «μηδέν» στην εστία τους, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό στο Champions League.

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0: Η ομάδα του Τάκη Λεμονή παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και έκανε τη… ζωή δύσκολη στη Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε μεν ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να κάνει το γνωστό της παιχνίδι, καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού, ο εξαιρετικός Προτό και ο κόσμος των ”ερυθρολεύκων” της έβαλαν εμπόδια.

Πρώτος βαθμός στο φετινό Champions League για τον Ολυμπιακό.

Το ματςΟι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν δημιουργήσει ”καυτή” ατμόσφαιρα στο ”Γ. Καραϊσκάκης” και από το πρώτο λεπτό, μέσω της φωνής του, προσπάθησαν να ενισχύσουν την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Παρά τον.. θόρυβο, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο ματς. Στο 3′, ο Σεμέδο δοκίμασε την τύχη του από δεξιά στην περιοχή, με τον Προτό να δηλώνει ”παρών”.

Το κύριο μέλημα των ”ερυθρολεύκων” ήταν η διαφύλαξη της εστίας του Προτό, με τους γηπεδούχους να προσέχουν τις αποστάσεις στις γραμμές τους, έχοντας παράλληλα κατά νου την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να ξεδιπλωθούν στην αντεπίθεση. Από μια τέτοια στιγμή, Οφόε και Ομάρ έπαιξαν ωραία το ένα-δύο, αλλά ο Ουμτιτί έκοψε τον τελευταίο την κατάλληλη στιγμή (14′).

Ακολούθησε ένα διάστημα το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ένταση των προσπαθειών της ομάδας του Βαλβέρδε. Στο 22′ ο Σουάρες μπήκε εντός περιοχής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που περίμενε, ενώ στο 28′ ο Μέσι πραγματοποίησε μια από τις γνωστές… κούρσες του, με το πλασέ του να αποσοβείται από τον Προτό. Ο Βέλγος ”έβγαλε” επίσης και το απευθείας φάουλ του Αργεντινού στο 35ο λεπτό.

Πάντως, από το ημίωρο και έπειτα, ο Ολυμπιακός έγινε ένα ”κλικ” πιο πιεστικός, με αποτέλεσμα να βγει αρκετές φορές με αξιώσεις στην αντεπίθεση, δημιουργώντας καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Τερ Στέγκεν. Στο 31′ ο Ρομαό έστρωσε με κεφαλιά στον Φορτούνη, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής κατέληξε άουτ, ενώ στο 37′ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε τη νέα προσπάθεια του Τρικαλινού.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στις αρχές του δευτέρου μέρους, η μπάλα παρέμεινε στα πόδια των παικτών της Μπαρτσελόνα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η άμυνα του Ολυμπιακού αναχαίτιζε τις όποιες προσπάθειες διείσδυσης των Καταλανών και προέβαλε περισσότερες αξιώσεις σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Έπειτα από ένα δεκάλεπτο σχετικής πίεσης, δίχως τη μεγάλη φάση, πλην του επικίνδυνου γυρίσματος του Ντεουλοφέου (55′), το οποίο έστειλε κόρνερ η παρέμβαση του Ταχτσίδη, ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να βγει μπροστά. Στο 59′, ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε δύσκολα το κόρνερ του Φορτούνη, ενώ ο ίδιος παίκτης ανάγκασε τον κίπερ της Μπαρτσελόνα να διώξει με το ένα χέρι την απευθείας εκτέλεση φάουλ του (61′).

Από εκείνο το διάστημα, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να ανεβάσει ”στροφές” και να πάρει εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης ψάχνοντας το γκολ. Η ομάδα του Βαλβέρδε μάλιστα έφτασε αρκετά κοντά, όταν στο 64ο λεπτό ο Μέσι έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει σχεδόν προ κενής εστίας, μετά το λάθος του Ένγκελς. Στο 72′, έπειτα από πάσα του Μασεράνο, ο Σουάρες δοκίμασε να νικήσει τον Προτό με ανάποδο ψαλίδι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 81′ η Μπαρτσελόνα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σουάρες, που πρόλαβε τον Προτό, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο 89′ ξανά ο Προτό, είπε «όχι» στο απευθείας φάουλ του Μέσι, ενώ αρνήθηκε σίγουρο γκολ στον Αργεντίνο στο 91ο λεπτό, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (Ζιλέ), Καρσελά (78′ Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75′ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45’+1′ Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments