Οικονομία

Ελληνικό Δημόσιο: Διεκδικεί την κυριότητα κατοικιών σε Γαλάτσι, Ψυχικό, Ν. Ιωνία, Περιστέρι

Ελληνικό Δημόσιο: Διεκδικεί την κυριότητα κατοικιών σε Γαλάτσι, Ψυχικό, Ν. Ιωνία, Περιστέρι
Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας. Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί την κυριότητα κατοικιών χιλιάδων πολιτών σε Γαλάτσι, Ψυχικό, Ν. Ιωνία και Περιστέρι.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με εντάσεις που έχει καταθέσει το ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα των κατοικιών τους κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Οι ιδιοκτήτες -κατά κύριο λόγο διαμερισμάτων- σε περιοχές όπως το Ψυχικό, το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο και το Περιστέρι έχουν λάβει «ραβασάκια » από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία ενημερώνονται ότι το Δημόσιο διεκδικεί κυριότητες, καθώς η κατοικία τους βρίσκεται σε περιοχές που παραμένουν δημόσια κτήματα.

«Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της υποβληθείσας ένστασης από την Υπηρεσία μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Ψυχικού Αττικής για ενημέρωσή σας. Προβάλλουμε ίδιο δικαίωμα κυριότητας, καθώς πρόκειται για δάση, δασικές εν γένει και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές».

Αυτό αναγράφεται σε ένα από τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, έκπληκτοι πολίτες, κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Στην περίπτωση του Ψυχικού, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 717 ενστάσεις του Δημοσίου, απέναντι σε αντίστοιχο αριθμό ΚΑΕΚ (πρόκειται για την ταυτότητα που παίρνει κάθε δικαίωμα επί ακινήτου που εγγράφεται στο Κτηματολόγιο).

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικού Τομέα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Αλέξανδρος Καριώτης, αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το τελευταίο διάστημα, δικαστικός κλητήρας μοιράζει στους κατοίκους της περιοχής τις κοινοποιήσεις για την εκδίκαση της ένστασης.

Σημειώνει, δε, ότι ο δήμος έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους δημότες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο άπτεται του ρυμοτομικού σχεδίου του Ψυχικού και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων της περιοχής.

Συνολικά, εκτιμάται ότι έχουν αποσταλεί πάνω από 20.000 ειδοποιητήρια τους τελευταίους μήνες σε σειρά δήμων της Αττικής» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή του Δημοσίου ουσιαστικά ταλαιπωρεί τους πολίτες αφού θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να του κατακυρωθεί η ιδιοκτησία χιλιάδων ακινήτων και είναι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες καλούνται να προχωρήσουν σε νομικά έξοδα, προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη νομική συνδρομή για την απόδειξη του αυτονόητου, ότι δηλαδή είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της περιουσίας τους, η οποία μάλιστα έχει αποτελέσει και αντικείμενο βαρύτατης φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, από το ίδιο το κράτος που τώρα εμφανίζεται να τη διεκδικεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments