Ελλάδα

Αλάτι για τα χιόνια: Κάνει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο

Αλάτι για τα χιόνια: Κάνει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο
Αλάτι για τα χιόνια: Μπορεί να είναι απαραίτητο όταν χιονίζει αλλά προκαλεί μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» ανάγκασε τους αρμόδιους να βγουν στους δρόμους και να ρίξουν αλάτι προκειμένου να μπορούν- με ασφάλεια πρωτίστως και όπου μπορούσαν- να μετακινηθούν οι πολίτες με τα οχήματά τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως το αλάτι που ρίχνουν οι αρχές στους χιονισμένους δρόμους για να λιώσει τον πάγο, όσο καλό και βοηθητικό και αν είναι στις μετακινήσεις μας, άλλο τόσο κακό κάνει στο όχημα.

Γιατί μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας, μα δεν είναι τόσο «αθώο» αφού ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αμάξωμα και πολλά μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου μας.

Κινούμενοι στους δρόμους με το αλάτι δημιουργούμε λοιπόν, πολλά προβλήματα στο αυτοκίνητό μας, που έχουν να κάνουν με τη σκουριά και τη διάβρωση πολλών μερών του.

Το αλάτι είναι περισσότερο επικίνδυνο, σύμφωνα με το newsauto, για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μας και ιδίως για τα πιο εκτεθειμένα μέρη του, αφού στα καινούρια οχήματα τα αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά.

Έτσι, μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει κυρίως για το υποπλαίσιο, το σύστημα της εξάτμισης, τα ελατήρια της ανάρτησης, καθώς επίσης και για το σύστημα των φρένων.

Πώς λοιπόν, θα προστατέψουμε το αυτοκίνητό μας;

Μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους, κάνουμε- αρχικά- ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας και προσέχουμε ιδίως τα παραπάνω τμήματα. Καλό είναι να αφιερώσουμε χρόνο προκειμένου να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματος.

Επιπλέον, είναι συνετό να πάμε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω. Εκεί μάλιστα, ζητάμε από τον υπάλληλο του καταστήματος να πλύνει με πίεση τα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα.

Πάντως, επειδή στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι στο χιόνι, οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο για να χειριστούν το αυτοκίνητό τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments