Διεθνή

Αγώνες σήμερα: Η Alfa Romeo γίνεται 110 και το γιορτάζει

Αγώνες σήμερα: Η Alfa Romeo γίνεται 110 και το γιορτάζει
Αγώνες σήμερα: Η Alfa Romeo έχει μία πλούσια ιστορία στον χώρο του αυτοκινήτου είτε αυτό είναι αγωνιστικό είτε όχι. Στα γενέθλιά της μας ξεναγεί στη μεγάλη ιστορία του ιταλικού αυτοκινήτου.

Μία από τις μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων του πλανήτη, για πολλούς σίγουρα η πιο κομψή, κλείνει σήμερα τα 110 χρόνια κυκλοφορίας της και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο. Πρόκειται για την Alfa Romeo που ανοίγει σήμερα και λόγω της ημέρας, το ιστορικό της μουσείο στο Arese και καλεί όλους τους φίλους της να δούνε μοντέλα από το παρελθόν. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο 4τροχοί, για όσους δεν μπορούνε να πάνε, μπορούν να ζήσουν τους εορτασμούς μέσω διαδικτύου.

Κέντρο των εορτασμών το Μουσείο της Alfa Romeo

Στην περιοχή του Αρέζε, στα περίχωρα του Μιλάνο, το Μουσείο της Alfa Romeo φιλοξενεί περισσότερα από 200 κλασσικά αυτοκίνητα της μάρκας και φυσικά θα αποτελέσει το επίκεντρο για την 110η επέτειο της μάρκας. Για τους “Alfisti” σε όλο τον κόσμο, η Alfa Romeo ανοίγει επιπλέον χώρους που μέχρι σήμερα δεν ήταν προσβάσιμοι από το κοινό, οι οποίοι περιλαμβάνουν 150 αυτοκίνητα, βραβεία, έργα τέχνης ακόμα και κινητήρες αεροσκαφών και σκαφών θαλάσσης. Συνολικά η συλλογή του μουσείου χωρίζεται σε 18 θεματικές ενότητες που εστιάζουν από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας όπως η 20/30 ES μέχρι τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1.

Μερικά από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της συλλογής είναι:

Πρωτότυπα αυτοκίνητα όπως τα Caimano και Protéo. Πειραματικά μοντέλα όπως τα Scrabble and Sprint 6C. Ιστορικά σπορ μοντέλα όπως οι RL, οι 6C του Vittorio Jano, αλλά και πιο σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Επίσης η συλλογή περιλαμβάνει και σημαντικά κινητήρια σύνολα όπως το 4C 1500 από τη δεκαετία του 1930 και το 415Τ που χρησιμοποιήθηκε στη Formula 1 τη δεκαετία του 1980.

Η σχέση των αυτοκινήτων με ιστορικές στιγμές της Ιταλίας

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα αποκαλυφθεί και η καινούργια θεματική ενότητα “Alfa Romeo in Uniform”, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα αυτοκίνητα των Carabinieri και τη σύνδεση της Alfa Romeo με τις Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις. Ο χώρος της θεματικής έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τονίζει τα 6 μοντέλα της Alfa Romeo που αντιπροσωπεύουν τη 60ετη σχέση της μάρκας με τους Carabinieri, από την 1900 Μ “Matta” και τη θρυλική Giulia, το πιο χαρακτηριστικό αστυνομικό μοντέλο, μέχρι την 75, την Alfetta Alfa 90 και τη σύγχρονη Giulia. Η νέα εντυπωσιακή θεματική ενότητα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Benedetto Camerana, ο οποίος το 2013 είχε αναλάβει την ανακαίνιση όλου του μουσείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments