Ελλάδα

Πετρελαιοκηλίδα: Έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Αττικής – “Μαύρισε” και η Γλυφάδα

Πετρελαιοκηλίδα: Έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Αττικής – “Μαύρισε” και η Γλυφάδα
Θλιβερή εικόνα από τις νότιες ακτές της Αττικής, καθώς η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει μέχρι και τη Γλυφάδα.

Πετρελαιοκηλίδα 400 τ.μ. εντοπίστηκε στον Άγιο Κοσμά κοντά στην ακτή, μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» κοντά στη Σαλαμίνα τα ξημερώματα της Κυριακής με τη ρύπανση να έχει φτάσει έως και τη Γλυφάδα. Στην περιοχή επιχειρεί αντιρρυπαντικό σκάφος και σκάφος του Λιμενικού.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου συντονίζοντας τις ενέργειες των φορέων ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα.

Ο ίδιος σήμερα σε μήνυμά του στο Facebook απηύθυνε έκκληση στους λουόμενους να μην πηγαίνουν στην παραλία μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Πρόσθεσε μάλιστα πως ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.  Τέλος τόνισε ότι για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα.

Νωρίτερα, μάχη για να περιορίσουν τη ρύπανση σε Πειραϊκή και Φρεαττύδα, όπου, έντονη είναι η δυσοσμία, έδιναν ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη, καθώς κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας από το μικρό δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Αταλάντης, παρασύρθηκαν από τους ανέμους και έκαναν εκεί την εμφάνισή τους.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ζητά ο Δήμαρχος Πειραιά

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αυτή δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού απάντησε ότι σήμερα Τετάρτη που θα εκτιμηθεί η κατάσταση θα είναι σε θέση να ενημερώσει τόσο για τον τρόπο, όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, η ρύπανση που έχει προκληθεί από το δεξαμενόπλοιο κατά τη βύθισή του στον Σαρωνικό, θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά και σε όλα τα επίπεδα.

Αίτημα για έκτακτη σύγκλιση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Έκτακτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα, τυχόν ευθύνες αλλά και για να οριστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε βραχύ και μακρύτερο ορίζοντα, ζήτησε ο Βουλευτής Χίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments