Διεθνή

Γερμανικές εκλογές 2021: Χαμός με τον Λάσετ που έριξε φανερά το ψηφοδέλτιο του

Γερμανικές εκλογές 2021: Χαμός με τον Λάσετ που έριξε φανερά το ψηφοδέλτιο του
Γερμανικές εκλογές 2021: Οι Γερμανικές εκλογές μονοπωλούν σήμερα το ενδιαφέρον του πλανήτη και ο Λάσετ κατάφερε να κάνει επική γκάφα! Αν και χαμογελαστός ο συντηρητικός υποψήφιος, που με τα πολλαπλά του λάθη προκάλεσε ρήγμα στη δημοτικότητά του, εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο για να ρίξει την ψήφο του.

Οι Γερμανικές εκλογές μονοπωλούν σήμερα το ενδιαφέρον του πλανήτη και ο Λάσετ κατάφερε να κάνει επική γκάφα! Αν και χαμογελαστός ο συντηρητικός υποψήφιος, που με τα πολλαπλά του λάθη προκάλεσε ρήγμα στη δημοτικότητά του, εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο για να ρίξει την ψήφο του.

Ωστόσο κι εκεί δεν κατάφερε να αποφύγει ένα νέο ατόπημα, ρίχνοντας το ψηφοδέλτιό του έχοντάς το διπλώσει ανάποδα με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται έτσι  τι είχε ψηφίσει. Πέραν του κωμικού στοιχείου, το λάθος του παραλίγο να πάρει συνταγματικές διαστάσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι παραβιάστηκε η αρχή της μυστικότητας, τουλάχιστον μέχρι την αποχώρηση του υποψηφίου από το εκλογικό κέντρο.

Ωστόσο η ψήφος του διεσώθη. Κι αυτό επειδή σύμφωνα με τον επίτροπο των εκλογών, ο Λάσετ ψήφισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το κόμμα του. Ως εκ τούτου, δεν θεωρήθηκε ότι υπάρχει κάποια επιρροή στην ψηφοφορία.

Γερμανικές εκλογές: Αβέβαιο το αποτέλεσμα

Στις γερμανικές εκλογές τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων διαβάζονται, λαμβάνονται υπ’ όψιν και κρίνονται αυστηρά από τους πολίτες και τα ΜΜΕ. Είναι μάλιστα εν πολλοίς δεσμευτικά, στην περίπτωση που το κόμμα συμμετάσχει τελικά στην κυβέρνηση. Κατά την κατάρτισή τους, τα κόμματα επιδιώκουν προφανώς να διαχωριστούν από τους αντιπάλους τους, ταυτόχρονα ωστόσο και να κλείσουν το μάτι στους πιθανούς μετεκλογικούς εταίρους τους.

Γερμανικές εκλογές: Αβέβαιο αποτέλσμα μετά την αποχώρηση της Μέρκελ

Στις φετινές γερμανικές εκλογές, η αποχώρηση της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ και η κάθοδος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με νέο υποψήφιο, η πανδημία και οι συνέπειές της, η κλιματική κρίση και οι ξεκάθαρες πλέον προκλήσεις του μέλλοντος, ο ρόλος που θέλει να διαδραματίζει η Γερμανία στις διεθνείς εξελίξεις, συνθέτουν μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή των προηγούμενων αναμετρήσεων. Επιπλέον, σε λίγα πλέον ζητήματα εντοπίζονται τεράστιες διαφορές προσέγγισης, τουλάχιστον από τα τρία μεγάλα κόμματα. Με αυτά τα δεδομένα, αποκτά νέο ενδιαφέρον η εξέταση των προτάσεων που κατατέθηκαν ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments