Υγεία

Φακοί επαφής: Πότε κινδυνεύετε με βακτήρια στο μάτι

Φακοί επαφής: Πότε κινδυνεύετε με βακτήρια στο μάτι
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που φορούν φακούς επαφής, τους βάζουν χωρίς να έχουν πλύνει προηγουμένως τα χέρια τους.

Μια νέα μελέτη από το ιατρικό κέντρο NYU Langone έρχεται να αναδείξει μια πιο ακραία και επικίνδυνη επίπτωση για τα μάτια που μπορούν να προκαλέσουν οι φακοί επαφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φορούν φακούς επαφής, τους βάζουν χωρίς να έχουν πλύνει προηγουμένως τα χέρια τους ή χωρίς να τα έχουν πλύνει επαρκώς, κυρίως όταν τους βγάζουν πριν πέσουν για ύπνο.

Αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής έχουν διαφορετικούς τύπους βακτηρίων στα μάτια τους από εκείνους που δεν φορούν φακούς, συμπεριλαμβανομένου ενός είδους που συνδέεται συχνά με έλκη στα μάτια.

Για τις ανάγκες της μικρής έκτασης μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 20 ατόμων (9 χρηστών φακών επαφής και 11 μη-χρηστών φακών επαφής) για να δουν αν και πόσα βακτήρια έχει ο καθένας στα μάτια του. Διαπίστωσαν έτσι, ότι οι φακοί επαφής προκαλούσαν στους συμμετέχοντες την συσσώρευση βακτηρίων από τα ακόλουθα 4 είδη: Lactobacillus, Acinetobacter, Methylobacterium, και Pseudomonas, η τελευταία εκ των οποίων είναι εκείνη που συνήθως συνδέεται με έλκη του κερατοειδούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments