Αθλητισμός

Μπάγερν Μονάχου: Νέα ρεκόρ για τους Βαυαρούς

Μπάγερν Μονάχου: Νέα ρεκόρ για τους Βαυαρούς
Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού αγώνα και την άψογη εμφάνιση απέναντι στη Ροστόφ, με το επιβλητικό 5-0, οι Βαυαροί μετράνε τρία νέα ρεκόρ στο Champions league.

​Πεντάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε τη ρωσική Ροστόφ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο φετινό Champions League, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να δείχνει από νωρίς ότι παραμένει «εδώ» και με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της και πως θα είναι και φέτος μια από αυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το τρόπαιο.

Μιλώντας για τον πολύπειρο Ιταλό τεχνικό, το ματς αυτό ήταν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον πάγκο των Βαυαρών, η οποία είναι η 7η διαφορετική ομάδα που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση -αριθμός ρεκόρ! Το τελικό 5-0 για τη Μπάγερν ήρθε με χαρακτηριστική άνεση και το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, με τη νίκη της αυτή, η γερμανική ομάδα έφτασε σε ένα ακόμη ρεκόρ, το οποίο συνθέτουν οι 13 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες της στο Champions League, ενώ φυσικά μόνο νίκες έχει συνολικά στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, μετρώντας παράλληλα τον… εξωφρενικό απολογισμό των 20-0 γκολ σε 5 ματς!

Μετά από τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι άρχισαν να φορτσάρουν και να δημιουργούν μαζικά ευκαιρίες. Ο Κίμιχ έχασε δύο στο 18′ και το 22′ και άλλη μια ο Λεβαντόφσκι στο 23′, λίγα λεπτά πριν ο Πολωνός φορ ανοίξει το σκορ στο ματς. Στο 26′ ο ρέφερι έδειξε τη βούλα του πέναλτι σε τράβηγμα που έγινε πάνω στον «Λέβα», ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 28′ έκανε το 1-0 αφού δεν αστόχησε.

Η Μπάγερν συνέχισε να φορτσάρει και στο τελευταίο πεντάλεπτο έφτασε σε 2-3 καλές επιθετικές προσπάθειες με τους Χούμελς, Αλάμπα και Βιδάλ. Τελικά «καθάρισε» το ματς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σέντρα του Αλάμπα ο Μίλερ «έγραψε» το 2-0 με πλασέ στην κίνηση κι έτσι γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γενέθλιά του αφού έφτασε και αυτός στο δικό του προσωπικό ορόσημο- το τρίτο της βραδιάς για τη Μπάγερν: με το γκολ αυτό, έφτασε τα 37 στο Champions League και έτσι ξεπέρασε τον θρυλικό Φέρεντς Πούσκας.

Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βαυαρούς να συνεχίζουν με περισσότερα γκολ και καλό ποδόσφαιρο. Στο 53′ ο Κίμιχ πλασάρει εύστοχα μετά από ασίστ του Ντόουγκλας Κόστα για το 3-0, με τον Γερμανό μπακ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League και να συνεχίζει ιδανικά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε και στη Bundesliga. Στο 55′ και το 57′ οι Κόστα και Λεβαντόφσκι είχαν δύο καλές ευκαιρίες και στο 60′ ξανά ο Κίμιχ πετυχαίνει το 4-0 με κεφαλιά αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Μπερνάτ. Ακολούθησαν 2-3 καλές στιγμές για τη Ροστόφ πριν τελικά ο Μπερνάτ γράψει στο 90′ το τελικό 5-0 μετά από ασίστ του Ριμπερί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments