Αυτοκίνητο

F1: McLaren και Honda διακόπτουν τη συνεργασία τους

F1: McLaren και Honda διακόπτουν τη συνεργασία τους
Η Honda και η McLaren ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 της FIA στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017.

Η συνεργασία της Honda με την McLaren ξεκίνησε το 2015 με την επιστροφή της ομάδας στους αγώνες F1, η οποία θα συνεχίζει να αγωνίζεται στους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς 2017.

Ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος & Διοικητικός Εκπρόσωπος της Honda Motor Co. Ltd., δήλωσε: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τη McLaren προτού εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας, ωστόσο, καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση με την πεποίθηση ότι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση για το μέλλον και των δύο εταιριών. Ως εκπρόσωπος της Honda, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στους θεατές, οι οποίοι μας στήριξαν ιδιαίτερα, αλλά και στους οδηγούς, στα μέλη της ομάδας και σε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή, και μοιράστηκαν μαζί μας τις χαρές και τις απογοητεύσεις από την ημέρα που ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την επιστροφή μας στην F1 το 2015».

Την ίδια στιγμή η Honda και η Scuderia Toro Rosso ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή μεταξύ τους συμφωνίας για την προμήθεια κινητήριων συνόλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για τη σεζόν του 2018. Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Honda θα προμηθεύει κινητήρες στην εργοστασιακή ομάδα που θα συσταθεί με την Toro Rosso.

Ο Franz Tost, επικεφαλής ομάδας της Scuderia Toro Rosso δήλωσε: «Όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Honda. Από την εποχή που ο ιδρυτής της Soichiro Honda έβαλε τις μοτοσυκλέτες του στους αγώνες, αυτοί αποτελούν κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας της εταιρίας. Είναι μία συναρπαστική πρόκληση και ελπίζω ότι και τα δύο μέρη θα αποκομίσουν καρπούς από την κοινή μας εξέλιξη. Η Honda έχει μακρά ιστορία στη Formula 1, η οποία ξεκινά από το 1964, όταν για πρώτη φορά μπήκε στο άθλημα με δική της ομάδα και έκτοτε έχει κατακτήσει πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και έξι Κατασκευαστών. Αυτή η κληρονομιά, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που νιώθουμε στις ικανότητες της Honda να πετύχει, με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχουμε ένα γόνιμο μέλλον μαζί».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments