Διεθνή

Κατάρ: Συμφωνία για την αγορά 24 Eurofighter Typhoon από την Βρετανία

Κατάρ: Συμφωνία για την αγορά 24 Eurofighter Typhoon από την Βρετανία
Ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ υπέγραψε συμφωνία (letter of in intent) για την αγορά 24 αεροσκαφών Typhoon από τη βρετανική BAE Systems.

Η συμφωνία του Κατάρ για την αγορά 24 αεροσκαφών Typhoon από τη βρετανική BAE Systems, υπεγράφη από τον υπουργό αμυντικών θεμάτων Khalid bin Mohammed Al Attiyah και τον Βρετανό ομόλογό του Michael Fallon.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν, έκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου, αναστέλλοντας τα αεροπορικά και ναυτιλιακά δρομολόγια με την μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή.

"Η συμφωνία περιλαμβάνει την πρόθεση του υπουργείου να αγοράσει 24 σύγχρονα αεροσκάφη με όλον τον εξοπλισμό τους", ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

"Θα είναι το πρώτο μεγάλο αμυντικό συμβόλαιο με το Κατάρ, έναν εκ των στρατηγικών εταίρων του Ηνωμένου Βασιλείου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις για τη συμφωνία διεξαγόταν εδώ και χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments