Διεθνή

Κάλπες εν μέσω διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα

Κάλπες εν μέσω διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα
Σε τεταμένο κλίμα, τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου οι ψηφοφόροι να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες.

Οι Βενεζουελάνοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, παρά τις βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, την απουσία της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει από αυτήν την εκλογική διαδικασία αλλά και τη διεθνή κατακραυγή.

Σε τεταμένο κλίμα, τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου οι ψηφοφόροι να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες. Η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.

"Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη Συντακτική. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα" είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε μια συγκέντρωση, το Σάββατο.

Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, ο πρόεδρος πέτυχε τον στόχο του, παρά τις διαδηλώσεις που, εδώ και τέσσερις μήνες, ζητούν την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Θάνατοι από σφαίρες, λιντσαρίσματα, καμένα κτίρια και οχήματα, πόλεις που σχεδόν παρέλυσαν από τα δακρυγόνα, πετροπόλεμος και βόμβες μολότοφ επιδείνωσαν την κρίση σε μια χώρα πολωμένη και στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.

Αφού απέτυχε να σταματήσει τις εκλογές με τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τους αποκλεισμούς, η αντιπολίτευση έχει καλέσει σήμερα τους οπαδούς της να συγκεντρωθούν στο Καράκας και να στήσουν οδοφράγματα σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση απειλεί να οδηγήσει στη φυλακή όσους παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments