Ελλάδα

Αστυνομικοί Αχαΐας σε Τόσκα: Είμαστε χωρίς περιπολικά και επαρκές προσωπικό

Αστυνομικοί Αχαΐας σε Τόσκα: Είμαστε χωρίς περιπολικά και επαρκές προσωπικό
Αστυνομικά τμήματα δεν έχουν περιπολικό σε κάθε βάρδια, υπηρεσίες λειτουργούν με σχεδόν τη μισή τους δύναμή, το προσωπικό στερείται βασικού εξοπλισμού είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφουν.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί της Αχαΐας για την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, μετά την αναδιάταξη στις περιφερειακές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή την εκρηκτική κατάσταση περιγράφουν στην επιστολή που έχουν στείλει προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Αστυνομικά τμήματα δεν έχουν περιπολικό σε κάθε βάρδια, υπηρεσίες λειτουργούν με σχεδόν τη μισή τους δύναμή, το προσωπικό στερείται βασικού εξοπλισμού είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφουν. Παράλληλα, την κατάσταση δυσχεραίνουν οι καθημερινές μετακινήσεις αστυνομικών από αστυνομικά τμήματα της επαρχίας σε άλλες υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

«Έναν ακριβώς μήνα μετά την εφαρμογή του ΠΔ 7/2017 ¨Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας¨ στην περιοχή της Αχαΐας, διαπιστώνουμε ότι αναδιάρθρωση στην περιοχή μας παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Στις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα στις νεοσύστατες υπηρεσίες της Αχαΐας, τα Α΄, Β΄, Γ΄ Αστυνομικά Τμήματα Πατρών, το Α/Τ Ερυμάνθου, τα Α/Τ και Τ/Α Δυτικής Αχαΐας, τα Α/Τ και Τ/Α Αιγιαλείας και το Τ/Τ Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, διαπιστώσαμε ότι όλες οι Υπηρεσίες είναι στελεχωμένες με ελάχιστο προσωπικό, ειδικά αυτές της επαρχίας και επιπλέον αιμορραγούν καθημερινά ενισχύοντας άλλες Υπηρεσίες, ενώ στερούνται βασικού εξοπλισμού και οχημάτων.

Ακόμα διαπιστώσαμε ότι κανονικά συνεχίζει το καθημερινό ανακάτεμα Αστυνομικών από την μία υπηρεσία στην άλλη και αντίθετα, κανονικά συνεχίζει η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων χωρίς περιπολικό σε όλες τις βάρδιες, κανονικά συνεχίζουν Υπηρεσίες να λειτουργούν με σχεδόν την μισή τους δύναμή. Ουδεμία αλλαγή με σκοπό την συνεχή τοπική και θεματική Αστυνόμευση, ουδεμία αλλαγή με σκοπό την ανάταση του αισθήματος ασφαλείας του Πολίτη.

Δυστυχώς αν και εδώ και χρόνια η Ένωση μας έγινε βασικός αρωγός της προσπάθειας της ηγεσίας για την αναδιάρθρωση με συνεχή κατάθεση προτάσεων, διαπιστώνουμε ότι αυτή από τα πρώτα της βήματα έγινε απλά άλλο ένα σχέδιο μείωσης του κόστους της Αστυνόμευσης και μόνο. Αναφέρεται ότι ακόμα ότι δεν υπήρξε πρόνοια ούτε για την επαρκή στελέχωση με προσωπικό με ενίσχυση από άλλες περιοχές, ούτε για τις μετακομίσεις για τις οποίες γίναμε μάρτυρες εικόνων αχθοφόρων – Αστυνομικών, ούτε για τον εξοπλισμό, ούτε καν για τις πινακίδες και σφραγίδες των νέων υπηρεσιών.

Περιμέναμε ότι η αναδιάρθρωσή θα ήταν η μεγάλη αλλαγή που όλοι ζητούσαμε στην Αστυνόμευση της περιοχής μας, με την δημιουργία ισχυρών υπηρεσιών με ανάλογο προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως σε κάθε ανάγκη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διαπιστώνουμε καμία πρόοδο.

Μετά τα ως άνω, προτείνουμε και αναμένουμε άμεσα:

– Την ενίσχυση με προσωπικό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ώστε να επανδρωθούν πλήρως όλες οι Υπηρεσίες με την οργανική τους δύναμη.

– Την διακοπή των μόνιμων αποσπάσεων και μετακινήσεων.

– Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αλλαγή κτηριακών εγκαταστάσεων.

– Τον πλήρη εξοπλισμό με μέσα, υλικά και οχήματα ειδικά των νεοσύστατων υπηρεσιών.

– Την έγκριση δαπανών για την οργάνωση, προμήθεια υλικών κλπ.

– Την κατάργηση – διακοπή όλων των καθημερινών μετακινήσεων από την μια υπηρεσία στην άλλη, κυρίως από υπηρεσίες σε υπηρεσίες διαφορετικών πόλεων.

– Την άμεση κατάργηση των μεικτών περιπολιών.

Η Ένωση μας είναι αναγκασμένη για όλη αυτή την νέα πραγματικότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες να ενημερώσει του Βουλευτές, τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις λοιπές συλλογικότητες αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής αναμένοντας τις παρεμβάσεις τους. Παράλληλα ελπίζουμε άμεσα να ληφθούν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται, ώστε η πρώτη προσπάθεια μετά από δεκαετίες για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά στην περιοχή μας, να μην καταλήξει πλήρως σε αποτυχία.»

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments