Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες και σήμερα για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες και σήμερα για τον Γενικό Δείκτη
Με πτώση ξεκίνησε και τη σημερινή του συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να καταγράφει απώλειες κατά 1,75%.

Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται για μια ακόμη μέρα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών εμφανίζει απώλειες κατά 1,75% στις 729,49 μονάδες.

Ο τζίρος είναι στα 17,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.933,00 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 6,84% στις 733,27 μονάδες.

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς πλέον τα ζητήματα των «κόκκινων δανείων» και η επίσπευση των stress tests που πλέον μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι δεν εντάσσεται μόνο στη σφαίρα της φημολογίας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για τον κλάδο.

Αυτή την ώρα οι απώλειες που καταγράφουν οι τράπεζες είναι στο -6,03 για την Εθνική Τράπεζα, στο -16,80% για την Πειραιώς, στο -5,91% για την Εurobank, στο -9,09% για την Alpha Bank και στο -15,25% για την Attica Bank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments