Γκάρεθ Μπέιλ

Γκάρεθ Μπέιλ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι Ουαλός διεθνής επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σαουθάμπτον,παίζοντας αριστερό μπακ και κερδίζοντας αναγνώριση ως μετρ στα χτυπήματα φάουλ.Έπειτα μετακόμισε στη Τότεναμ το 2007, για 7 εκατομμύρια.Κατά την διάρκεια του χρόνου στην Τότεναμ, μετατράπηκε σε εξτρέμ .Από τη σεζόν 2009-10,έγινε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και με τις ικανότητές του,τράβηξε την προσοχή μεγάλων συλλόγων.Το 2011 και το 2013 ονομάστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λίγκ και επιλέχθηκε στην ομάδα της ΟΥΕΦΑ της χρονιάς.Το 2013,ονομάστηκε επίσης ο καλύτερος νεαρός παίκτης της Πρέμιερ Λίγκ.

Tο βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου 2013, μία ημέρα πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος, μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης,για το ποσό των 100 εκατομμυρίων.Ο Μπέιλ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώτη του σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης,βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει το Κύπελλο Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λίγκ τη σεζόν 2013-14,σκοράροντας και στους δυο τελικούς.

Την ερχόμενη σεζόν,η ομάδα του κέρδισε το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ,με τον Ουαλό να σκοράρει σε τρίτο μεγάλο τελικό,βοηθώντας ξανά την ομάδα του να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δυο χρόνια αργότερα,ήταν ξανά παίκτης κλειδί για τη Ρεάλ στο Champions Leagueκερδίζοντας το τρόπαιο το 2015-16 και επιλέχθηκε στην καλύτερη εντεκάδα της ΟΥΕΦΑ.Ήταν ακόμη φιναλίστ για το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη.

  • Ο Μπέιλ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουαλίας τον Μάιο του 2006,έτσι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της εθνικής.
  • Από τότε,έχει παίξει σε περισσότερα από 70 παιχνίδια,σκοράροντας 29 γκολ,πράγμα που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική του.
  • Ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Ουαλία στο Γιούρο 2016,πετυχαίνοντας 7 γκολ.
  • Έχει ονομαστεί Ουαλός ποδοσφαιριστής της χρονιάς έξι φορές,πράγμα που αποτελεί ρεκόρ.H The Guardian τον κατέταξε ως τον έβδομο καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο το 2016.

Γκάρεθ Μπέιλ σχετικές ειδήσεις: