Αυτοδιοίκηση

Δήμος Βόλου: Αναβλήθηκε συνεδρίαση λόγω παρουσίας πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών

Δήμος Βόλου: Αναβλήθηκε συνεδρίαση λόγω παρουσίας πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών
Στην αναβολή της συνεδρίασης του συμβουλίου προχώρησε ο δήμος Βόλους λόγω της παρουσίας στο Δημαρχείο 40 μελών της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών που συστάθηκε πρόσφατα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να ζητήσουν να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου, αλλά ο δήμος Βόλου εμφανίστηκε ανένδοτος.

Στο αίτημα του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μάρκου Βαξεβανόπουλου, να ενημερώσει το σώμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς αρνήθηκε, παρά τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων, που φώναζαν ότι δεν μπορεί να στερεί από τους πολίτες τον λόγο.

Η Δημοτική Αρχή αποχώρησε με γιουχαΐσματα για να επιστρέψει μετά από μερικά λεπτά της ώρας, με την προοπτική να ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως και έγινε για λίγο. Υπό τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων ωστόσο, έγινε νέα διακοπή και όταν η δημοτική Αρχή επέστρεψε, ο κ. Μουλάς προειδοποίησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία, αν οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν.

Μπροστά στην ανένδοτη στάση των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν ξανά από την αίθουσα για να επιστρέψουν μισή ώρα αργότερα, ανακοινώνοντας ότι η συνεδρίαση διακόπτεται για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Ραντεβού για αύριο όμως, έδωσαν και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών.

Μετά την αποχώρηση της ομάδας πλειοψηφίας κι ενώ οι συγκεντρωμένοι ενημέρωναν τους συμβούλους των μειοψηφιών για το αίτημά τους, το Δημαρχείο τυλίχθηκε στο σκοτάδι, λόγω πτώσης του γενικού διακόπτη, ενέργεια που αποδόθηκε στην δημοτική Αρχή προκειμένου να αποχωρήσουν οι συγκεντρωθέντες. 

Σε ανακοίνωση της η δημοτική Αρχή μιλά για φασίζουσες συμπεριφορές και τραμπουκισμούς και αποδίδει την ενέργεια αυτή, στα μέλη της Επιτροπής Πολιτών, κατηγορώντας τους ότι διέκοψαν τη συνεδρίαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments