Διεθνή

Ρωσία: Έλαβε προκαταβολή από την Τουρκία για τους S-400

Ρωσία: Έλαβε προκαταβολή από την Τουρκία για τους S-400
Η Ρωσία έχει λάβει προκαταβολή από την Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400. Ο Κόζιν είπε επίσης, σύμφωνα με το TASS, πως η Τουρκία θα ήθελε να της παραδοθεί το πυραυλικό σύστημα πριν από το 2019.

H Τουρκία κατέβαλε προκαταβολή στην Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Κόζιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Κόζιν είπε επίσης, σύμφωνα με το TASS, πως η Τουρκία θα ήθελε να της παραδοθεί το πυραυλικό σύστημα πριν από το 2019.

«Το θέμα συζητείται», είπε ο Κόζιν.

Κατά τη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε εν τω μεταξύ ότι συμφώνησαν με τον Ρώσο ομόλογό του στην προστασία της ακεραιότητας του Ιράκ, μετά το δημοψήφισμα στην περιοχή των Κούρδων. 

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο την περιοχή για χάρη των προσωπικών και βραχυπρόθεσμων συμφερόντων», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι πρέπει να εμποδιστεί το Βόρειο Ιράκ ώστε να μην κάνει πιο σοβαρά λάθη.

Ακόμη αναφέρθηκε και στα ενεργειακά λέγοντας ότι ένα από τα σημαντικά ζητήματα των διμερών σχέσεων των δύο χωρών είναι η ενέργεια, προσθέτοντας ότι δίνουν σημασία στα προγράμματα Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα) και Άκκουγιου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments